aktuality od 3.6. do 10.6. 2018

4 Čvn

 Slavnost Těla a Krve Páně                                 3. 6. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: – Slavnost Těla a Krve Páně – 9:15 – Za Františka Zemana a rodiče, rodinu Kalnovu a celou přízeň. 18:00 Modlitba chvály      

PO: – 7:00 – Za Jana Peterku, Konráda Mráze, rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

ÚT: – Památka sv. Bonifáce, biskupa a mučedníka – 18:00 – Za rodiče Hartmanovy, dceru a celou rodinu 18:00 Pavlínov.  

Stř. Památka sv. Norberta – 18:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, děti a duše v očistci/ Za rodiče Sekničkovy, jejich syny, vnuky, za Jarmilu Doležalovu a varhaníkovu.

ČT: – 7:00 – Za rodiče Plašilovy, děti, rodiče Boháčkovy a rodiče Běhalovy.

Pá: – Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova – 7:00 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu

 17:00 – Výstav Nejsv. svátosti, příležitost ke svátosti smíření 18:00 – Za 2 rodiče a nemocnou osobu.

SO – Neposkvrněného Srdce Panny Marie – 7:00 – Za Milana Pelíška, 2 švagry a duše v očistci 10:30 – setkání rodáků v Meziříčku 12:30 – svatební

NE: – 9:15 – Za Stanislava Urbánka, Boží ochranu a pomoc pro rodinu 11:00 Za farnost 11:00 Poutní mše sv. v Černé.      

 

Oznámení pro farnost Měřín    

 Poděkování všem, kdo minulou neděli přispěli do sbírky na charitu. Celkem jste darovali 17 800 Kč.

Děkuji všem, kdo jste minulou neděli, spolu s dětmi, přistoupili ke svátosti smíření i svatému přijímání.  Jako zážitek z dětství uvádí světci to, že nejprve máma, táta přistoupili a teprve potom děti. Když vytrváte a budete pokračovat, bude mít vaše rodina světce. 

První svaté přijímání je něco jiného, než sportovní zápolení, kde na konci snahy a úsilí je věnec vítězství – medaile. První svaté přijímání i svátost smíření otevírají možnost, jak hlouběji žít s Ježíšem, a tak si zachovat život navěky.

Celý červen je zasvěcen Božskému srdci. Před každou večerní mši svatou bude společná modlitba litanií k Ježíšovu Srdci. Litaniemi uctíváme Božské srdce, ale také v každé invokaci projevy Boží lásky k nám.

Lékaři nám říkají, že velká část společnosti umírá na nemoci srdce. Naše společnost je společností s nemocným srdcem.  Nemocné srdce, to není jen nemocný sval, ale také vztahy, chování, láska… Na to první jsou u nás lázně Poděbrady – tak čteme v reklamě.  Jaké jsou lázně na nemocné srdce v oblasti duchovní?  Ano, jsou to naše chrámy. Je tu Boží lékař, Pán Ježíš, který nám nabízí také transplantaci srdce: „Vezmu z vašeho těla srdce kamenné a dám vám srdce citlivé, abyste jednali podle mých přikázání. Dovolme mu to.

Rodina, kde se uctívá Boží srdce je stabilní. Co kdybychom se každý den pomodlili litanii k Božskému srdci? Možná nevíme, že tato modlitba a procesí s eucharistickým Kristem, bylo příčinou ukončení epidemie moru.

Na závěr měsíce června nabídneme možnost zasvěcení rodin Božskému srdci. Připravujme se.

O čistotu kostela pečuje Blízkov, následuje Černá.