aktuality od 1.4. do 8.4.2018

31 Bře

 Slavnost Zmrtvýchvstání Páně                            1. 4. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: – Slavnost Zmrtvýchvstání Pána Ježíše – 9:15 – Za farnost 11:00 – Za otce Františka.  14:30 – Te Deum a svátostné požehnání.

PO: – Pondělí velikonoční – 8:00 – Za živou a zemřelou rodinu Pacalovu, Benáčkovu, přízeň a duše v očistci.

ÚT: – 7:00 – Za rodiče Sýkorovy, Bartošovy a syna Františka. 18:00 – Pavlínov.

Stř. – 18:00 – Za rodiče Matějíčkovy, Hamerovy a manžele Švandovy/ Za Marii Rohovskou, manžela a syna Vojtěcha.

ČT: – 7:00 – Za Richarda Čermáka, rodiče a bratra.

Pá: – 18:00 – Za Ladislava Trojana a duše v očistci.

SO: – 7:00 – Za zemřelé rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živou a zemřelou rodinu/ Za rodinu Škodovu, Vyskočilovu, Simonidesovu a Boží ochranu pro celou rodinu.

NE: – Svátek Božího milosrdenství – 9:15 – Za rodiče Smejkalovy, živé a zemřelé příbuzné a dobré vztahy v rodinách – 11:00 – Za farnost.

 

 Oznámení pro farnost Měřín  

Poděkování všem, kdo jste připravovali dnešní slavnost. Vám, kteří jste se postarali o čistotu a výzdobu kostela, kdo jste připravovali Getsemanskou zahradu i Boží hrob, kdo jste měli účast na kráse liturgie – ministranti, lektoři, varhaníci, schola, kdo jste vytvářeli společenství modlitby při bohoslužbách, ale i při nočním bdění, či u Božího hrobu. Velikonoce jsou především svátkem velkého úžasu nad Božími věcmi a časem modliteb.

Poděkování také všem, kdo o těchto svátcích přispíváte do sbírky. Je určena pro naši farnost.

Poděkování všem, kdo jste přistoupili a čerpali z pramenu milosti a milosrdenství, prostřednictvím svátosti smíření. Stali jsme se novými lidmi, novými lidmi také zůstaňme!

Slavíme velikonoční oktáv, to je čas, ve kterém se chceme s děkováním a chválou více a častěji vracet k velikonočním událostem. V tomto čase také probíhá Novéna před svátkem Božího milosrdenství. Tento čas modlitby je na přání Pána Ježíše, které vyslovil při zjevení sestře Faustyně. Je to čas intenzivních modliteb. Prosím, zapojte se a prosme o Boží milosrdenství pro celý svět.

Svátek Božího milosrdenství se slaví neděli po velikonocích. POUŤ K BOŽÍMU MILOSRDENSTVÍ bude příští neděli ve Slavkovicích. Mše svaté jsou po celé dopoledne, hlavní mše sv. je v 15:00 hodin. Zúčastněme se v hojném počtu, s vděčným i kajícím srdcem. Pěší poutníci odchází v 6:30 od fary.

Pouť Nového Jeruzaléma bude v Měříně 12. 4. v 18 hodin. Hlavním celebrantem bude rodák P. Mgr. Pavel Sobotka.

K čistotě kostela přispěje Pavlínov 2, následuje Měřín 1.    

Pro zájemce o pouť do Říma: Jsou ještě volná místa! Zájemci, co nejdříve se přihlaste.

 

Přejeme a vyprošujeme požehnané Velikonoční svátky, plné milosti a pokoje

a účast na radosti Vzkříšeného.