aktuality od 8.4. do 15.4.2018

7 Dub

 2. neděle velikonoční 8. 4. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: – Svátek Božího milosrdenství – 9:15 – Za rodiče Smejkalovy, živé a zemřelé příbuzné a dobré vztahy v rodinách – 11:00 – Za farnost.

PO: – Slavnost Zvěstování Páně – 7:00 – Za dobrodince naší farnosti, nemocné a duše v očistci – 18:00 Za rodiče Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné.

ÚT: – 7:00 – Za Marii a Františka Doležalovy, 2 rodiče a sourozence a příbuzné 18:00 Meziříčko.

Stř. – 18:00 – Za Antonína Vávru, živou a zemřelou rodinu Vávrovu a Slabovu. 

ČT:  – Pouť Nového Jeruzaléma – 17:30 – modlitba růžence 18:00 Za Marii Růžičkovu a manžela.

Pá: – 18:00 – Za rodiče Zachovy a syna.

SO: – 7:00 – Za Marii a Jiřího Burianovy a Josefa Vlacha. 11:00 Svatební.  

NE: – 9:15 Za Marii a Ludvíka Vidlákovy, 2 rodiče a Annu Vidlákovu – 11:00 – Za farnost.

                                                  Oznámení pro farnost Měřín   

   Poděkování také všem, kdo jste o velikonočních svátcích přispěli do sbírky. Celkem jste darovali 60 300 Kč.

   Dnešní neděli se slaví Svátek Božího milosrdenství. POUŤNÍ MŠE SVATÁ K BOŽÍMU MILOSRDENSTVÍ ve dnes v 15 hodin v nedalekých Slavkovicích. Přijměme pozvání, zúčastněme se v hojném počtu a s vděčným i kajícím srdcem. Jedinou záchranou pro celé lidstvo je Boží milosrdenství.   

Modlitba: Bože, milosrdný Otče, který zjevuješ svou lásku ve svém Synu, Ježíši Kristu, a vyléváš ji na nás v Utěšiteli Duchu svatém, Tobě dnes svěřujeme osud světa i každého člověka. Skloň se nad námi hříšnými, udrav naši slabost, přemož všechno zlo a dej všem obyvatelům země poznat tvé milosrdenství, aby v Tobě, Trojjediný Bože, vždy nacházeli zdroj naděje.    

  Pouť Nového Jeruzaléma bude v Měříně ve čtvrtek 12. 4. od 17:30 hod. Mše svatá bude v 18 hodin, hlavním celebrantem bude rodák P. Mgr. Pavel Sobotka. Poutě, které jako věřící lidé konáme, jsou připomínkou našeho životního putování do plného společenství s Bohem. Každá pouť, tedy i pouť Nového Jeruzaléma, nám připomíná, že jsme na cestě, že zde nemáme pravý domov, ale k pravému domovu u Pána směřujeme. Při této pouti prosíme: o nová a trvalá kněžská a řeholní povolání, o věrné a obětavé spolupracovníky duchovních, o vzrůst víry v našem kraji, o pokoj a mír ve světě a v našich rodinách, o život těla a duše pro všechny počaté děti, na smír za hříchy celého světa. Naše farnost se stává hostitelem pro poutníky. Prosím upečte nějaké koláče, věřím, že se také najdou ochotné ruce, které by koláče rozdávaly a nabízely nápoj. Koláče přineste ve čtvrtek odpoledne.

   K čistotě kostela přispěje Měřín 1, následuje Měřín2