aktuality od 25.2. do 4.3.2018

24 Úno

  2. neděle postní                                            25. 2. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: – 9:15 – Za otce Františka, živou a zemřelou rodinu Chlubnovu a Rosovu 11:00 – Za farnost 14:00 – Pobožnost Křížové cesty.

PO: – 7:00 – Za Františku Maršálkovu, manžela a duše v očistci.

ÚT: – 7:00 – Za zemřelé rodiče a příbuzné a živou rodinu. 17:00 Černá

Stř. 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Chlubnovu, Řezníčkovu, Indrovu a přízeň, za zemřelou rodinu Kostkovu a Jindřichovu.

ČT: – 7:00 – Za rodiče Foltinovy, děti, vnuka Petra a duše v očistci.

Pá: – 17:00 – výstav Nejsvětější svátosti, adorace 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za Jiřího Indru, živou a zemřelou rodinu Indrovu a Pokorných.

SO: – 7:00 – Za živé a zemřelé z rodiny Šoškolovy, Melicharovy, Šoukalovy, Boží pomoc a ochranu P. Marie.

NE: – 9:15 – Za rodinu Necidovu, Lázničkovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci. 11:00 – Za farnost 14:00 – Pobožnost Křížové cesty.

 Oznámení pro farnost Měřín  

Do pravidelné měsíční sbírky určené pro farnost jste minulou neděli a během týdne darovali 22 500 Kč. Sbírka dnešní neděleHaléř sv. Petra – se odesílá sv. otci na činnosti zaměřené ke zmírnění utrpení ve světě.

K čistotě kostela přispěje Pustina, Geršov, následuje Blízkov.

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do dne modliteb a postu za mír ve světě. Modlitbou a postem jste vyjádřili  lásku potřebným.

V postní době se má očistit a vyrůst naše láska ke Kristu, ve kterém jediném je naše spása. Po proměnění na hoře hovoří Ježíš o cestě, která vede ke spáse. Je to bolest, utrpení – cesta křížová. Omilostněné sestře Faustyně říká Ježíš: „…do nebe nevede jiná cesta, než křížová… Sám jsem jí první prošel. Věz, že je to cesta nejkratší a nejjistější… Věz, že svět tě nenávidí proto, že nejsi z tohoto světa. Mě pronásledoval dříve, to pronásledování je znamením, že jdeš věrně v mých stopách…“ Přijměte pozvání ke společné modlitbě křížové cesty, Přijďte na mši svatou aspoň ještě jednou mimo neděli nebo i vícekrát. Učme se dívat na Ježíše, na kterého se máme dívat celou věčnost. Poznávejme jeho lásku, odpovězme na ni.

Iniciativa 24 hodin pro Pána: Iniciativa probíhá od pátku do soboty před 4. postní nedělí, tedy z 9. na 10. března. Komu, čemu věnujeme svůj čas? Čas pro Pána – přemýšlej.

Uzavřít manželství v našem kostele se rozhodli: Jaroslav Uchytil a Lucie Černá z Měřína, Dušan Komárek a Marie Frejlichová z Měřína, ing. Jiří Vítek a Veronika Jakubcová z Černé, Pavel Kubiš a Mgr Eva Píšová z Třebíče. Kdo ví o nějaké překážce, která by uzavření manželství bránila, nechť to oznámí duchovnímu správci farnosti.