aktuality od 18.2. do 25.2.2018

18 Úno

1. neděle postní                                            18. 2. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: – 9:15 – Za Františka Hartmana, manželku, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Za farnost 14:00 – Pobožnost Křížové cesty

PO: – 7:00 – Za rodiče Martinkovy, bratra, sestru, manžela, zemřelou přízeň a duše v očistci/Za Josefa Jonáše

ÚT: – 7:00 – Za Miloslava Indru, 2 rodiče, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci 17:00 Jersín, Blízkov

Stř. 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za zemřelé z rodiny Koudelovy, Čamkovy a duše v očistci.

ČT: – 7:00 – Za rodiče Plašilovy a děti, na poděkování za dožití požehnaného věku s prosbou o Boží pomoc.

Pá: – 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za Annu Zemanovu, rodiče a sourozence.

SO: – 7:00 – Za rodiče Kolouchovy, syna a snachu.

NE: – 9:15 – Za otce Františka, živou a zemřelou rodinu Chlubnovu a Rosovu

11:00 – Za farnost 14:00 – Pobožnost Křížové cesty.

Oznámení pro farnost Měřín  

 

 „Obraťte se a věřte evangeliu“. Těmito slovy nás Ježíš, na počátku postní doby, vrací ke kořenům naší víry. Ptáme se: Co je základem naší víry? Jak vypadá náš vztah s Bohem? Uvěřili jsme natolik, že se o víru opíráme ve svém životě? Zabýváme se také vztahem k celému stvoření.

Křížová cesta je možností jak být s Kristem, ale zároveň poznáváme, jak je Kristus s námi. Zařaďme křížovou cestu do prožívání postního času. Společně se budeme modlit křížovou cestu ve středu a pátek před mši svatou. Nedělní modlitbu povedou maminky, tátové senioři a mládež. Po skončení je nabídka několika myšlenek určená této skupině. Děti se modlí v pátek 9. 3. a společně putujeme ke třem křížům na hřbitov v pátek 16. 3.

Hora Kalvárie nám vyrostla v kostele pod kazatelnou. Tato postní aktivita není určena jen pro děti, ale zapojit se můžeme všichni, zvláště rodiče dětí mohou jít jako příklad. Na počátku postní doby si určujeme způsob, jak ji prožít. Je dobré a přínosné si naplnění úkolu poznačit. Kalvárie je jeden ze způsobů. Na Kalvárii budeme upevňovat buď kříže – to tehdy, když jsme se rozhodli více poznat Boha, ať již četbou bible nebo modlitbou. Nebo budeme dávat kameny, to tehdy, když jsme někomu pomohli nést těžkosti života, ať návštěvou, pomocí, slovem… Symboly umísťujeme jednou za týden – v pátek nebo neděli.

K čistotě kostela přispěje Nová Zhoř, následovat bude Pustina, Geršov.

Dnešní pravidelná měsíční sbírka je určena pro farnost. Sbírka příští neděleHaléř sv. Petra – se odesílá sv. otci na činnosti zaměřené ke zmírnění utrpení ve světě.

V rámci děkanství se připravuje: Iniciativy vycházející od sv. Otce. Den modliteb a postu za mír ve světě – pátek 23. 2. Připojme se podle svých možností. Papež zve všechny lidi dobré vůle.

Iniciativa 24 hodin pro Pána: Iniciativa probíhá od pátku do soboty před 4. postní nedělí, tedy z 9. na 10. března. Komu, čemu věnujeme svůj čas? Čas pro Pána – přemýšlej.