aktuality od 11.2. do 18.2.2018

12 Úno

 6. neděle v mezidobí                                           11. 2. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: – 9:15 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Za Aloise Fraňka, živou a zemřelou rodinu.

PO: – 7:00 – Za Karla Mužátka, syna Karla, celou rodinu, rodiče Tůmovy, za Dagmar Běhalovu a duše v očistci.

ÚT: – 7:00 Za Ludmilu Rosickou, manžela a zetě Josefa 17:00 Meziříčko.

Stř. Popeleční středa – Den přísného postu – 7:00 Za Boží pomoc a požehnání k prožívání postní doby 18:00 – Za Stanislava Urbánka, 2 rodiče a celou přízeň.

ČT: – 7:00 – Za otce Františka

Pá: – 18:00 – Za rodinu Cejpkovu, zemřelé z rodiny a duše v očistci.

SO: – 8:00 – Za Karla a Anežku Pokorných, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

NE: – 9:15 – Za Františka Hartmana, manželku, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Za farnost 14:00 – Pobožnost Křížové cesty.

Oznámení pro farnost Měřín

K čistotě kostela přispěje Milíkov, následovat bude Nová Zhoř.

Děkujeme za dary 2000 Kč určené pro farnost.

„Když byl Ježíš pokřtěn od Jana v Jordánu, veden Duchem svatým odchází na poušť. Duch ho po poušti vodí, v síle Ducha se vrací a začíná hlásat Boží království.“ Na počátku postní doby se rozhodujeme Ježíše následovat. Co dělá Ježíš je nezbytně nutné pro hlásání a přijetí Božího království, pro naši spásu. Jak budeme prožívat Postní dobu? Bude to „přes kopírák,“ – všichni stejně? I když některé kroky budou stejné, nepřehlédněme: „Ježíš byl veden Duchem svatým.“ Také my každý den prosme o Ducha svatého, naslouchejme mu a poslouchejme ho. Popeleční středa i 1. postní neděle jsou branami do posvátné doby postní. Křížová cesta je možností jak být s Kristem, ale zároveň poznáváme, jak je Kristus s námi. Zařaďme křížovou cestu do prožívání postního času. Společně se budeme modlit křížovou cestu ve středu a pátek před mši svatou. Nedělní modlitbu povedou senioři, maminky, tátové a mládež. Po skončení je nabídka několika myšlenek určená této skupině. Děti se modlí v pátek 9. 3. a společně putujeme ke třem křížům v pátek 16. 3.  

Postní dobu začneme duchovní obnovou v sobotu 17. 2. Program: 8:00 mše svatá, dopoledne 2 zamyšlení a modlitba růžence na faře. Odpoledne od 15:00 zamyšlení, modlitba křížové cesty. Udělejme si čas na sebe i na Boha.

Hora Kalvárie v kostele. V zadní části kostela vyroste hora Kalvárie, do které budeme umísťovat malé kříže. Kříž umístíme tehdy, když jsme v týdnu aktivně prožívali postní čas. Např. když jsme se za někoho pomodlili, něco si z lásky ke Kristu i bratřím a sestrám odřekli, četli Písmo, chodili na křížovou cestu, atd. Jako pomoc bližnímu, který je na tom hůře, než my můžeme darovat nějakou částku do kasičky u sv. Antonína.