aktuality od 4.2. do 11.2.2018

3 Úno

5. neděle v mezidobí                                         4. 2. 2018

 

Úmysly mše svatých:
NE: – 9:15 –
Za Drahoslavu Kolouchovu, Miroslava Koloucha, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Za živé a zemřelé členy Kolpingova díla a Boží požehnání. 18:00Modlitba chvály.

PO: – s. Agáty, panny a mučednice – 7:00 –  Za Anežku Pokornou a Josefa Pokorného.

ÚT: – Památka sv. Pavla Mikiho a druhů mečdníků 7:00 – Na úmysl dárce  17:00 Pavlínov.

Stř. 18:00 – Za zemřelé rodiče Havlíčkovy, Smejkalovy, živé a zemřelé rodiny.

ČT: Sv. Josefiny Bakhity, panny – 7:00 – Za zemřelé rodiče Nožičkovy a Tomanovy, živou a zemřelou rodinu.

Pá: – 18:00 – Za Josefa Procházku, bratra, rodinu Necidovu a duše v očistci.

SO: – Památka sv. Scholastiky, panny – 7:00 –  Za nemocné z farnosti/ Za Miladu a Josefa Pelíškovy, živou a zemřelou přízeň.

NE: – 9:15 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu 11:00 – Za Aloise Fraňka, živou a zemřelou rodinu.

Oznámení pro farnost Měřín

K čistotě kostela přispěje Meziříčko, následovat bude Milíkov.

Děkujeme za dary 3000 Kč určené pro farnost.

K čistotě kostela přispěje Dědkov, následovat bude Meziříčko.

V sobotu 10. 2. budeme ve farnosti slavit Den nemocných. V tento den budeme udělovat svátost nemocných. Prosím, napište se v sakristii. Tuto svátost budeme v únoru udělovat i při mši svaté na vesnicích. Vhodnou přípravou na přijetí této svátosti je přistoupení ke svátosti smíření.

Připomínáme, že každý měsíc navštěvujeme nemocné. Velkou službou pro ně je rádio Proglas, také televize Noe a Lux. Osobní setkání s Kristem ve svátosti smíření a přijetí eucharistie je ještě více. Děkujeme všem, kteří nás zvete. Zvláště vám, kteří zvete k nemocným, kterým se čas života nachýlil. Svátost nemocných, kterou udělujeme je velmi mocná. Dopřejte vašim blízkých šťastné a požehnané zakončení života zde na zemi a šťastné setkání s naším Pánem na věčnosti. Nezapomeňme, Bůh chce všechny zachránit.

V tyto dny zvláště prosíme za nová duchovní povolání a také jejich vznik podporujeme příkladem živé víry. V současné době má naše diecéze v semináři celkem 6 bohoslovců. V Římě studuje dalších 5 bohoslovců, jáhnů, kteří mají být vysvěceni na kněze v roce 2018, je celkem 3.

Program na postní dobu: Postní doba je časem milosti. Pán nám ten čas dává. Do postní doby vstoupíme popeleční středou 14. 2. V sobotu 17. 2. proběhne v naší farnosti duchovní obnova. Prosím, věnujme jí pozornost, počítejme s tímto časem.  Po celou dobu jsme zváni i k modlitbě křížové cesty. I v této době pokračují zábavy a plesy. To je zvrácené. Ježíš říká o svém příchodu: Jedli, pili, hodovali, veselili se… a přišel den Syna člověka. Co myslíte, obstojí tito lidé?

Připomínáme poutní zájezd do Říma. Zájemci, přihlaste se!