aktuality od 21.1. do 28.1.2018

22 Led

 

3. neděle v mezidobí                                          21. 1. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: – 9:15 – Za farnost 11:00 – Za Josefa a Marii Foltinovy, 2 rodiče, duše v oč. a Káju Válku.

PO: – 7:00 – Za rodiče Holubovy, Šlechtickovy, živou a zemřelou rodinu.

ÚT: – 7:00 – Za rodiče Urbánkovy, Zachovy, 3 syny, Boží ochranu a požehnání. 17:00 Jersín.

Stř: – Památka sv. Františka Saleského 18:00 – Za Ilonku, Jaroslava, Anežku Řezníčkovy, Marii Havlíčkovu, Kašparovy a duše v očistci.

ČT: Svátek Obrácení sv. Pavla 7:00 – Za rodiče Cejnkovy, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

Pá: sv. Timoteje a Tita 18:00 – Za Františka a Annu Jonášovy, zemřelé příbuzné a duše v očistci.

SO: – Sv. Anděly Mericiové 7:00 – Za Boženku Foltinovu, sourozence, rodiče a tetu Albínu.

NE: – 9:15 – Za Františka Sýkory, živou a zemřelou rodinu

11:00 – Za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

K čistotě kostela přispěje Měřín 4, následovat bude Dědkov.

Poděkování všem, kdo jste pomohli při organizaci našeho plesu. Vám, kteří jste přiložili nejen ruce k dílu, všem, kdo jste se byli na plese díky modlitbě i obětí, vám, kteří jste přispěli dary do tomboly.

Na vývěsce věnujte pozornost poděkování od Papežského misijního díla a Charity Žďár, za dary z výtěžku předvánočního Jarmarku.

Od 18. 1. do 25. 1. probíhá týden modliteb za jednotu křesťanů. Je to důležité? Budeme se modlit? Potřebuje to vůbec naše farnost? Nevím, ale vím jedno. Ježíš s modlitbou za jednotu všech, kdo v něho uvěřili, začal. Ukázal nám tak cestu. Ukázal, že pokoj v srdci a spása, je i při hlubokých rozdílech, zraněních jednotlivých učedníků možná. Pokoj a uzdravení srdce dostáváme od Krista skrze modlitbu.

Toho mého, za prezidenta nezvolili. Ke druhému kolu voleb jít, či nejít? Samozřejmě jít. A koho volit? Podívejte se, koho podporuje váš kandidát z prvního kola a nezapomeňte také na modlitbu.

Biskup Vojtěch píše: Blíží se doba podávání přihlášek ke studiu bohosloví a formaci ke kněžství. Kněžství není zaměstnání. Je to odpověď na Boží pozvání ke službě lásky. Jako biskup vás všechny prosím, abyste pomáhali podporovat povolání ke kněžství i různým formám zasvěceného života. Prosím o modlitbu a příklad živé víry.

Poutní zájezd do Říma a okolí připravujeme na počátek května. Bližší informace na lístcích na stolku.

Modlitby matek, které se pravidelně ve farnosti setkávají, nás všechny zvou ke společnému zamyšlení i modlitbě za sebe, děti i celé rodiny. Setkání se uskuteční ve dnech 26. – 28. ledna. Informace na plakátě.