aktuality od 14.1. do 21.1. 2017

13 Led

2. neděle v mezidobí                                         14. 1. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: – 9:15 – Za rodiče Mrázovy, 2 bratry, rodiče Kratochvílovy, švagra, Jana a Františku Hradovy, synovce Josefa Mráze 11:00 – Na poděkování Pánu Bohu a za pokoj a dobro v našich rodinách.

PO: – 7:00 – Za Josefa Smejkala a živou rodinu 17:00 – Meziříčko

ÚT: – 7:00 – Rodiče Hartmanovy, dceru Marii, zetě a celou přízeň.

Stř: – Památka sv. Antonína, opata 17:00 – Blízkov 18:00 – Za úspěšnou operaci a uzdravení z nemoci.

ČT: Památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů 7:00 – Za rodiče Urbanovy a syny, za rodiče Markovy a syna, za Boží pomoc a ochranu.

Pá: 18:00 – Za Jaroslava Trojana, 2 rodiče a Karla Šoba.

SO: – 7:00 – Na poděkování Pánu Bohu za dožití se požehnaného věku s prosbou o Boží požehnání pro celou rodinu/Na úmysl dárce 11:00 – svatební

NE: – 9:15 – Za farnost 11:00 – Za Josefa a Marii Foltinovy, 2 rodiče, duše v očistci a Káju Válku.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování dárcům za finanční dary v celkové výši 7500 Kč

Úklid kostela v týdnu má Měřín 3, následuje Měřín4.

Pouť Nového Jeruzaléma ve Velkém Meziříčí – úterý od 17:00 h. Připomínám úmysly a prosby poutě: 1) o nová a trvalá kněžská a řeholní povolání 2) o věrné a obětavé spolupracovníky duchovních 3) o vzrůst víry v našem kraji 4) o pokoj a mír ve světě a v našich rodinách 5) o život těla a duše pro všechny počaté děti 6) na smír za hříchy celého světa. Pán Ježíš s námi počítá. Přeje si, abychom měli účast na obnově tohoto světa a spáse nesmrtelných duší. Bez naší modlitby a oběti se nestane nic ani se světem, lidmi v něm, ale bohužel ani nic s námi. Jak chceme získat spásu?  

Připomínám křesťanský ples farnosti Měřín a Uhřínov – 20. 1. od 20:00 h. Vstupenky v předprodeji na faře, v obchůdku u paní Sekničkové. Rezervace místa u paní Homolové. Informace na plakátě. Již dnes srdečně děkuji všem, kdo toto setkání vytváříte tím, že jste nabídli svůj čas i síly a pochopili, že jde o naši společnou věc. Děkuji také všem, kdo jste přispěli svými dary do tomboly, kdo nestojíte stranou, ale nabízíte svoji pomoc třeba i modlitbou.

„Blízko je Hospodin všem, kdo ho vzývají“, to je název dalšího setkání v rámci křesťanského vzdělávání o modlitbě. Ve středu po večerní mši svaté – 19:00 h.

Od 18. 1. do 25. 1. bude probíhat týden modliteb za jednotu křesťanů. Je to důležité? Budeme se modlit? Potřebuje to vůbec naše farnost? Nevím, ale vím jedno. Ježíš s modlitbou za jednotu všech, kdo v něho uvěřili, začal. Ukázal nám tak cestu. Ukázal, že pokoj v srdci a spásu i při hlubokých rozdílech, zraněních jednotlivých učedníků je možný. Pokoj a uzdravení srdce dostáváme od Krista skrze modlitbu.