aktuality od3.12. do 10.12.2017

4 Pro

 1.adventní neděle                               3. 12. 2017

 

Úmysly mše svatých:

NE: 1. Adventní neděle – 9:15 – za farnost 11:00 – Za rodiče Tomanovy, Coufalovy, manžele Lávičkovy a Jaroslava Boučka.

PO: – sv. Barbory – 7:00 – Za otce Františka Hrůzu.

ÚT: – 7:00 –  Za Pavla Skuřoka, manželku, živou a zemřelou rodinu. 17:00 – Pavlínov.

Stř: – sv. Mikuláše – 18:00 – Za Stanislava a Jaroslava Simandlovy, rodinu Simandlovu, Cejnkovu, zetě Františka a švagra Bedřicha/ Za Milana Pelíška a duše v očistci.

ČT: sv. Ambrože – 7:00 – Za Karla Peterku a 2 rodiče.

Pá: – Slavnost Panny Marie, počaté bez poskvrny prvotního hříchu – 7:00 – Na poděkování Pánu Bohu za dar spásy 18:00 –. Za Františka Dvořáka, rodinu Dvořákovu, Čechovu a Homolovu.

SO: – 7:00 – Za Karla Vítka, Libuši Ruxovu a její rodiče.

NE: 2. Adventní neděle – 9:15 – za farnost 11:00 – Za manžele Krejčovy.

Oznámení pro farnost Měřín

 

V první části adventní doby slavíme Slavnost Neposkvrněného početí Panny Marie. Při zjevení Panna Maria prohlásila: „Mé Neposkvrněné srdce zvítězí“. Má-li toto srdce zvítězit, potřebuje k tomu nás. Jako přípravu na Slavnost Neposkvrněného početí i na zasvěcení Panně Marii, konáme od 29. 11. do 8. 12. novénu. Je to čas modliteb, přijímání Božích milostí i proměny. Přidáme se?

Roráty mohou být také vhodnou přípravou na zasvěcení. Slovo Roráte vyjadřuje prosbu „Rosu dejte nebesa“. Prosíme, aby nám Bůh žehnal, ochraňoval, a to i na přímluvu Panny Marie. Udělejme si na Roráty čas, přicházejte s dětmi.

Svatého Mikuláše přivítáme – v den jeho svátku – 6. 12. po večerní mši svaté. Tento den je mše sv. pro děti.

Pásmo adventních písní v podání Svatomichalské gregoriánské scholy, provázeno slovem, bude 10. 12. v 15 h. Pásmo je vhodné i jako duchovní obnova v době adventní. Prosím, udělejme si čas.

Předvánoční Jarmark proběhne na 3. adventní neděli po dopoledních mše svatých. Výtěžek je určen na charitativní účely. Již dnes děkuji všem, kdo jste se zapojili i zapojíte.

Charitativní adventní koncert v podání Školy umění v Měříně bude 17. 12. ve 14:30 hod. v Měřínském kostele. Vstupné bude použito na charitativní účel.

Příležitost k přijetí svátosti smíření před vánočními svátky je před každou mše sv. Zpovědní den je v úterý 19. prosince od 13. do 17. hodiny. Prosím, využijte tento čas, kdy zde bude více zpovědníků! Udělejme si čas na to nejdůležitější.

Čtvrtá neděle adventní je současně štědrý den. Bohoslužby budou v sobotu večer v 18:00 h. a v neděli v 8:00 h.

V týdnu od 10. 12. do 17. 12. navštívíme nemocné. Prosím, nahlaste se v sakristii. Hlásit se nemusí ti, kam chodíme pravidelně.

Úklid kostela zajišťuje Černá, následuje Jersín.

Předvánoční úklid kostela plánujme až po svaté zpovědi.