aktuality od 2.9. do 9.9.2017

3 Zář

 

 

  1. neděle v mezidobí                                3. 9. 2017

www.farnostmerin.cz, Správce farnosti: Tel 731402684

———————————————————————–

Myšlenka: „Co prospěje člověku, když získá celý svět, ale ztratí svou duši? Nebo jakou dá člověk náhradu za svou duši? Syn člověka přijde ve slávě svého Otce se svými anděly a tehdy odplatí každému podle jeho jednání.“

Úmysly, na které pamatujeme při mši svatých:

NE: – 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Šoškolovu, Melicharovu, Šoukalovu a přízeň 11:00 – Za farnost.

PO: – 15:45 – Příležitost ke svátosti smíření pro děti, rodiče a učitele 16:30 – Za Boží požehnání pro děti, rodiče, učitele a všechny kdo děti vychovávají.

ÚT: – Bl. Terezie z Kalkaty – 7:00 – Za Růženu Krejčovu a manžela/18:00 Pavlínov.

ST: 18:00 – Za rodiče Vostálovy, Tůnovy a Kožených.

ČT: 7:00 – Za Jiřího Klímu a rodiče, za Čermákovy, 2 dcery a duše v očistci.

Pá: Svátek Narození Panny Marie – 18:00 – Za Karla Mužátka, syna Káju, rodiče Mužátkovy a Tůmovy, duše v očistci a Boží požehnání pro celou rodinu.

SO: – 7:00 – Za Aloise a Antonii Bartošovy, vnuka Františka Sýkoru.

NE: 9:15 – Za rodiče Kučerovy a dceru Miluši 11:00 – Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování za dary 2000 Kč.

Pouť k Panně Marii do Žarošic – 9. 9. 2017. Ještě jsou nějaká místa volná. Odjezd bude ve 13 hodin, návrat kolem 22. hodiny.

Úklid kostela zajišťuje Černá, následuje Jersín.

Setkání biřmovanců je v sobotu 16. 9. v 8 hodin v kostele. Účast nutná.

Pondělí 3. 9. zahájení nového školního roku. Rodiče, přijměte pozvání na zahajovací mši svatou, při které chceme prosit o Boží požehnání, ochranu pro děti, malé i velké, o moudrost pro rodiče při výchově a doprovázení dětí. Boží slovo dnešní neděle, které k nám promlouvá, nám dospělým dává otázku: Co prospěje člověku, (dítěti) když získá celý svět, ale ztratí svou duši? Nebo jakou dá člověk náhradu za svou duši? Připomínám slova křestního slibu: „Církev od vás s důvěrou očekává, že budete světlo Kristovo ve vašem dítěti opatrovat, že ho budete učit milovat Boha i bližního…“ Vážnou otázkou tedy zůstává, rodiče a kmotři kam, kterým směrem, povedete vám svěřené děti? Můžeme očekávat od Boha pomoc nebo dokonce spásu, pokud mu budete dávat jen drobky z velké daru času, sil, nadání? Rodiče, připomínám, že jde o život váš i vašich dětí – dokonce i ten věčný!

I letos se budeme scházet na dětských mše svatých. Upozorňuji, že nejsou určeny jen pro ty, kteří se připravují k přijetí 1. sv. přijímání.

Výuka náboženství ve škole začne v polovině září. Věřím, že nepatříte mezi ty, kteří říkají, že již mají náboženství vychozené. Je to normální? Na pozemský život se připravujeme 18 – 25 roků. Procházíme různými školami. Myslíte, že na věčný život stačí vychodit v dobrém případě 6 roků náboženství? Pokud si to myslíte, velmi se mýlíte.

12.-13. září se uskuteční národní pouť v portugalské Fatimě. Středa 13. 9. 2017 – hlavní den výročí 100 let zjevení Panny Marie ve Fatimě. Program bude přenášet televize NOE.
Hlavní poselství: Pokání za spáchané hříchy, modlitba růžence, modlitba za obrácení hříšníků a za duše v očistci.