aktuality od 27.8. do 3.9.2017

26 Srp


21.
neděle v mezidobí                                27. 8. 2017

Úmysly, na které pamatujeme při mši svatých:

NE: – 9:15 – Za Jana Kubíka, rodiče, sestru Marii a za rodiče Kohlovy 11:00 – Poutní mše svatá v Chlumku.

PO: Památka sv. Augustýna – 7:00 – Bohoslužba slova se svatým přijímáním.

ÚT: Památka Umučení sv. Jana Křtitele – 7:00 – Bohoslužba slova se svatým přijímáním/Úmysl mše sv. odslouží kněz mimo farnost – Za Josefa a Marii Foltinovy, rodiče a duše v očistci.

ST: 7:00 – Bohoslužba slova se svatým přijímáním.

ČT: 18:00 – Za rodiče Peterkovy, Svobodovy a dceru Marii

PÁ: První pátek v měsíci15:00 Pohřeb pana Václava Ekslera z Měřína 17:30 – Výstav Nejsvětější svátosti, příležitost ke svátosti smíření18:00 – Za Anežku a Václava Hnízdilovy a rodiče Mrázkovy.

SO: První sobota v měsíci – 7:00 – Za rodiče Nevrtalovy, živou a zemřelou rodinu.

NE: 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Šoškolovu, Melicharovu, Šoukalovu a přízeň 11:00 – Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky minulou neděli. Celkem jste darovali 31 500 Kč.

Poděkování všem, kdo se za farnost modlíte, přinášíte oběti, kdo se snažíte vnímat farnost jako Boží rodinu, kdo ji aktivně utváříte.

Úklid kostela zajišťuje Blízkov, následuje Černá.

Co je před námi: Na počátku školního roku – začíná již za týden – nabízíme několik aktivit. Prosím, vnímejme, že nejde jen o nějakou aktivitu – mezi mnoha dalšími – ale o setkání člověka s Bohem. Chceme jít po Božích cestách, chceme je poznávat a s vírou přijmout. Cesta k Bohu a do věčného života nejde cestami našimi, které jsme si vymysleli, ale cestami Božími, které jsme s vírou přijali. A je rozdíl mezi tím, zda děláme něco pro Boha nebo zda děláme Boží věci. Dělat Boží věci znamená často se ptát: Bože, co budeš dělat, rádi bychom se k tobě přidali.

Připravujeme pouť k Panně Marii do Žarošic – 9. 9. 2017. Zájemci, nahlaste se v sakristii do příští neděle. Odjezd bude ve 13 hodin, návrat kolem 22. hodiny. I v letošním roce chceme putovat se sochou Panny Marie. Prosím tedy rodiče, aby vypravili děvčata za družičky. Své místo zde mají také chlapci. Pouť je součástí naší cesty k Bohu.

Nový školní rok začne za několik dní. Mnohé pro naše děti plánujeme. Plánujeme také život s Bohem? Nebo necháme v oblasti času, sil, schopností a mnohého dalšího jen paběrky? Písmo říká: Co máš, co bys nebyl dostal? 4. 9. na počátku nového školního roku bude mše svatá v 16 hodin. Prosím, naplánujme si tuto bohoslužbu. Nový školní rok chtějme začít i přijetím svátostí smíření.

Často je slyšet: „Nechceme děti nutit.“ Také nejsem pro nucení, ale pro příklad – příklady táhnou. Ale navíc, copak to neděláme v jiných oblastech života? Říkáme: Jestli chceš, jdi do školy, jestli chceš, umyj se….?

Setkání biřmovanců je v sobotu v 8 hodin na faře a v kostele. Účast nutná.