aktuality od 28.5 do 4.6.2017

31 Kvě

 7. neděle velikonoční                                28. 5. 2017

 

Úmysly mše svaté:

NE- Slavnost prvního svatého přijímání dětí 8:00 Za Stanislava Urbánka, 2 rodiče a přízeň/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc, ochranu a požehnání. 11:00 – za farnost.

PO: 7:00 Za zdraví a Boží pomoc/ Za navrácení víry v rodině a za všechny nemocné a opuštěné.

ÚT: Sv. Zdislavy – 8:00 Za rodiny ve farnosti a Hnutí modlitby matek 18:00 – Černá.

ST: Svátek Navštívení Panny Marie – 18:00 – Za Bohumila Pejchala, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu Doležalovu/ Za Andělu Hyanovu a celou rodinu.

ČT: – Památka sv. Justina 7:00 – Za Karla Mužátka, manželku, syna, vnuka, zemřelou přízeň a duše v očistci.

PÁ: První pátek v měsíci – 18:00 –. Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, Marii Havlíčkovu a Kašparovu/ Za rodiče Cejnkovy, syna, rodiče Vaňkovy, Karla Běhala.

SO: Památka sv. Karla Lwangy a druhů mučedeníků 7:00 – Za dar víry a Boží pomoc/ Za Jiřího Hartmana a rodiče

20:00 za farnost a modlitební bdění

NE: – Slavnost Seslání Ducha svatého – 9:15 Za rodiče Bublánovy, syna Jiřího, celou živou a zemřelou přízeň 11:00 – za živé a zemřelé občany z Geršova

Oznámení pro farnost Měřín

Pouť ke kapli Panny Marie ve Valše bude dnes odpoledne. V 16 hodin začínáme májovou pobožností, pokračujeme neformálním setkáním poutníků, spojené s občerstvením. Prosím, přijměte pozvání.

Nanebevstoupením Ježíše začala devítidenní modlitební příprava na Slavnost seslání Ducha svatého. Zapojíme se? O Ducha svatého prosíme společně při bohoslužbách. Zveme na Svatodušní modlitební bdění, které se uskuteční  v sobotu večer. Začneme mši svatou ve 20 hodin, pokračovat budeme modlitbami o příchod Ducha svatého do našeho života, našich rodin, farnosti. Na tomto setkání by neměli chybět biřmovanci. Mysleme na modlitební setkání, které konali apoštolové spolu s Pannou Marií a ostatními ženami. Mysleme na to, co shromáždění v modlitbě způsobilo u těch, kteří se modlili, jakým přínosem se stali pro vznikající církev.

Úklid kostela Černá, následuje Jersín.

Setkání seniorů se uskuteční v úterý 30. května dopoledne. Začínáme v kostele mši svatou.

Pouť v Geršově bude 4. června, v Černé 11. června.  Z tohoto důvodu bude v Měříně pouze jedna mše svatá, a to v 9:15 h. V sobotu večer bude mše sv. s nedělní platností.

Kněžské svěcení jáhna Ladislava Bublána bude 24. 6. v Brněnské katedrále. Na svěcení pojede autobus.  Zájemci, zapište se. Listy jsou na stolku v zadní části kostela.

Primice v sobotu 1. 7. v Měříně ve 14 hodin. Finanční dary na dar pro novokněze vkládejte do kovové pokladnice a dary na uspořádání primice, do pokladnice u sv. Antonína. Ostatní pomoc nabídněte na faře nebo rodině Bublánových.

Poklady brněnské diecéze – poznávací hra, probíhá od 1. 6. do 31. 10. 2017. informace na plakátě.