aktuality od 21.5. do 28.5.2017

20 Kvě

 6. neděle velikonoční                          21. 5. 2017

Úmysly mše svaté:

NE- 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Mužátkovu a Řezníčkovu/ Na poděkování P. Bohu za přijatá dobrodiní s prosbou o Boží požehnání a pomoc pro živou a zemřelou rodinu a za dar víry pro celou rodinu 11:00 – za farnost.

PO: – Výročí posvěcení katedrály v Brně. Mše svatá není.

ÚT: – 7:00 – Za rodiče Cejnkovy a Karla Cejnka

ST: – 18:00 – Za Vladimíra Krejčího a duše v očistci/Za nemocnou osobu.

ČT: – Slavnost Nanebevstoupení Páně, doporučený svátek

18:00 – Za rodiče Rozmarinovy a Novotných.

PÁ: – Památka sv. Filipa Neriho, kněze – 14:00 Pohřeb Štěpánky Jurkasové z Geršova 18:00 – Za Karla Peterku a 2 rodiče/ Za rodiče Kolouchovy, syna, 2 snachy, zetě a celou živou a zemřelou přízeň a duše v očistci. Za dobrodince.

SO: – 7:00 – Za Vlastu a Františka Kohlovy, rodiče, sourozence a příbuzné/ Za Františka Punčocháře, manželku a celou rodinu.

NE: – Slavnost prvního svatého přijímání dětí 8:00 Za Stanislava Urbánka, 2 rodiče a přízeň/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc, ochranu a požehnání. 11:00 – za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste přispěli do dnešní pravidelné sbírky určené na farnost. Poděkování za dary pro farnost v celkové částce 2000 Kč. Poděkování všem, kdo vytváříte život ve farnosti modlitbou a obětmi. Na dobrodince pamatuji při mši svaté v pátek.

Návštěva otce biskupa Pavla v naší farnosti se uskuteční v pátek 26.5. Začíná mši svatou a pokračuje setkáním s biřmovanci na faře.

Nanebevstoupením začíná devítidenní modlitební příprava na Slavnost seslání Ducha svatého.

Úklid kostela Blízkov, následuje Černá.

Připravujeme: Prví svaté přijímání dětí bude 28. května, při mši svaté v 8 hodin. Pamatujme při modlitbě na děti i jejich rodiny.

Setkání seniorů se uskuteční v úterý 30. května dopoledne.

Pouť ke kapli Panny Marie ve Valše bude v neděli 28. 5. Začátek v 16 hodin májovou u kaple, pak následuje setkání poutníků spojené s občerstvením.

Tradiční svatodušní vigilie bude v sobotu 3. 6. od 20 h. Součástí je mše svatá v nedělní platností.

Pouť v Geršově bude 4. června, v Černé 11. června.

Kněžské svěcení jáhna Ladislava Bublána bude 24. 6. v Brněnské katedrále. Na svěcení pojede autobus.  Zájemci, zapište se. Listy jsou na stolku v zadní části kostela.

Primice v sobotu 1. 7. v Měříně ve 14 hodin. Finanční dary na dar pro novokněze vkládejte do kovové pokladnice a dary na uspořádání primice, do pokladnice u sv. Antonína. Ostatní pomoc nabídněte na faře nebo rodině Bublánových.

Poklady brněnské diecéze – poznávací hra, probíhá od 1. 6. do 31. 10. 2017. informace na plakátě.