aktuality od 4.5. do 11.5. 2017

3 Čvn

 Slavnost Seslání Ducha svatého                        4. 6. 2017

Úmysly mše svaté:

NE- 9:15 – Za rodiče Bublánovy, syna Jiřího, celou živou a zemřelou přízeň/ Za rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru, švagra a duše v očistci. 11:00 – Za živé a zemřelé občany Geršova.

PO: 7:30 – Dědkov 18:00 Pavlínov.

ÚT: 18:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, děti a duše v oč.

ST: 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Chlubnovu, Řezníčkovu, Indrovu, Jindřichovu, Kostkovu a duše v očistci/ Za Růženu Syslovu a rodiče Dočekalovy.

ČT: 7:00 – Za rodiče Hanzlíkovy, manžele Benáčkovy a přízeň.

PÁ: 18:00 – Za rodiče Vaňkovy, syna Jiřího a rodiče Nedomovy/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka

SO: 7:00 – Za Josefa Zemana, živou a zemřelou rodinu, za dar víry, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu a za duše v očistci/ Za Aloise Chlubnu a rodinu. 18:00 – za farnost.

NE: – Slavnost Nejsvětější Trojice – 9:15 – Za rodiče Brabcovy, přízeň a duše v očistci/ Za Antonína Čadu, manželku, dvoje rodiče a sourozence. 11:00 – za živé a zemřelé občany z Černé.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste připravili a účastnili se májové pobožnosti u kaple Panny Marie ve Valše.

Poděkování za včerejší společnou modlitební vigilii.

Úklid kostela Jersín, následuje Pavlínov1. Prosím také mnohé další, aby se přidali k Pavlínovu. Je třeba udělat velký úklid kostela před poutí i primicí. Budou potřeba ženy i muži. Den velkého úklidu je 12. červen po ranní mši svaté.

Co nás čeká v červnu: 11.6. Pouť v Černé; 18.6. Slavnost Božího Těla s průvodem po Měříně; 23.6. Den modliteb za posvěcení kněží; 24.6. Kněžské svěcení Ladislava Bublána v Brně; 25.6. Přivítání novokněze ve farnosti a poutní slavnost; 28.6. Ukončení školního roku; 1.7. Primice.  

Prosím zájemce o dopravu na kněžské svěcení, napište se! Naše účast na svěcení může být i forma poděkování Pánu Bohu za povolání. Primice v sobotu 1. 7. v Měříně ve 14 hodin. Finanční dary na dar pro novokněze vkládejte do kovové pokladnice a dary na uspořádání primice, do pokladnice u sv. Antonína. Ostatní pomoc nabídněte na faře nebo rodině Bublánových.