aktuality od 7.5. do 14.5.2017

8 Kvě
  1. neděle velikonoční                                7. 5. 2017

Úmysly mše svaté:

NE- 9:15 – Za Františka, Marii a Boženu Jašovy, 2 rodiče a Josefa Cejpka. 11:00 – Za farnost/ Za Jaroslava Jelínka a dvoje rodiče.

PO: – Panny Marie, Prostřednice všech milostí – 7:00 – Za rodiče Čermákovy, Marii Paikovu, Bertu Dujčíkovu a rodiče Necidovy/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba 17:30 Meziříčko.

ÚT: – 18:00 – Za Annu Langerovu, 2 rodiče, živou a zemřelou přízeň

ST: – 18:00 – Za Konráda Mráze, živou a zemřelou rodinu Mrázovu, Hladíkovu a Dohnalovu/Na úmysl dárce.

ČT: – 7:00 – Na úmysl dárce.

PÁ: – 18:00 – Za Metoděje Tomana, manželku, rodiče Nožičkovy, Boří ochranu a požehnání pro celou rodinu/ Za Františka Havelku, rodiče a celou rodinu, Vladimíra Krejčího, rodiče a celou rodinu a o pomoc a Boží ochranu a duše v očistci.

SO: – Panny Marie Fatimské – 7:00 – Za Petra Zemana, rodiče, sourozence a duše v očistci/ Za rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živé a zemřelé rodiny 18:00 – za farnost – s nedělní platností.

NE: – 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci/ Za Marii Rohovskou, manžela Vojtěcha a syna Vojtěcha 11:00 – Poutní mše svatá v Meziříčku

 

Oznámení pro farnost Měřín

Dnes slavíme Neděli Dobrého pastýře. Jsme pozváni, abychom se modlili za nová duchovní povolání. Když se modlíme, naplňujeme slovo Ježíše: „Proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň.“ Tuto větu Ježíš řekl při pohledu na velký zástup, který měl před sebou. Co myslíte, změnil by Ježíš obsah této věty při pohledu na dnešní dobu?

Dnes v podvečer je pouť na Svatou u Kadolce. Kadolec se nachází nedaleko Křižanova. Svatá je místo, kam se chodila modlit sv. Zdislava, patronka rodin. Ti, kteří chtějí jít asi 2,5 km pěšky, začínají v 16:30 h. u kapličky v Kadolci, zde bude ukázaná cesta i ostatním, kteří se přiblíží auty pod kopec „Svatá.“ Společný odjezd z Měřína od fary je v 16 hodin.

Měsíc květen je zasvěcen úctě k Panně Marii. Často vzpomínáme na májové pobožnosti. Snad méně si uvědomujeme, že tyto pobožnosti můžeme vytvářet. Bylo by dobré, aby se mariánská úcta promítla i do našich rodin. Májové v kostele prakticky: Pokud je večerní mše svatá, začíná máj. pobožnost v 17:30 h. promluva je ve mši svaté. Pokud večerní mše sv. není, začínáme v 18:00 h. Zveme!

Poutě v kaplích a nedělní mše sv. ve farním kostele: Pokud na neděli připadne pouť ve vesnici, bude v Měříně jen jedna nedělní mše sv., a to v 9:15 h. Zároveň bude v sobotu večer mše sv. s nedělní platností. Bylo by vhodné a požehnané, aby se farníci účastnili poutní mše svaté, a tak sdíleli radost z poutě s místními farníky.

Úklid kostela zajišťuje Nová Zhoř, následuje Geršov a Pustina.

Příští neděli budeme slavit den matek. Začínáme májovou pobožností v 14:00 h, pokračujeme na faře v 15:00 h.

V sobotu v 18:00 h. je pouť Nového Jeruzaléma v Novém Veselí. Tento den uplyne 100 r. od zjevení P. M. ve Fatimě.