aktuality od 30.4. do 7.5.2017

29 Dub

 3. neděle velikonoční                                 23. 4. 2017

Úmysly mše svaté:

NE- 9:15 – Za rodiče Škodovy, Vyskočilovy, Simonidesovy a Boží ochranu pro celou rodinu. 11:00 – Za Jana Peterku, Konráda Mráze, rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci/ Za Vojtěcha Rohovského, Manželku Marii a syna Vojtěcha.

PO: – sv. Josefa dělníka – 18:00 – Za rodinu Moravovu/ Za Filipa Strnada a celou rodinu.

ÚT: – 7:00 Za děti, vnoučata a živou rodinu 18:00 – Pavlínov.

ST: – Sv. Filipa a Jakuba ml. – 18:00 – Za Amálii Doležalovu, manžela, rodiče, sourozence a duše v očistci/ Za Bohumíra Hartmana a celou rodinu.

ČT: – 7:00 – Za Anežku a Josefa Tomanovy, syna a duše v oč.

PÁ: – 18:00 – Za zemřelé rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živé a zemřelé rodiny/ Za Ladislava a Marii Kubišovy a Karla Zadražila.

SO: Sv. Jana Sakrandra – 7:00 – Mše svatá v Měříně není. Sobotní úmysl bude v pondělí 8.5. /Na cestách slaví pan farář mši svatou za všechny padlé.

NE: – 9:15 – Za Františka, Marii a Boženu Jašovy, 2 rodiče a Josefa Cejpka.

11:00 – Za farnost/ Za Jaroslava Jelínka a dvoje rodiče.

……….

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování za dary poutníkům Nového Jeruzaléma a farníkům. (4771 Kč a 5000 Kč)Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následuje Nová Zhoř.

POHLED DO KVĚTNA:

Celý měsíc prožíváme velikonoční dobu. Čtvrtou neděli velikonoční slavíme Neděli Dobrého pastýře. (7.5.) Této neděli předchází Týden modliteb za nová povolání. Když se modlíme, naplňujeme slovo Ježíše: „Proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň.“ Tuto větu Ježíše řekl při pohledu na velký zástup, který měl před sebou. Co myslíte, změnil by Ježíš obsah této věty při pohledu na dnešní dobu? Významným dnem je také Slavnost Nanebevstoupení Ježíše (25.5.) Tento den začínáme modlitby (novénu) k seslání Ducha svatého na dnešní křesťany, abychom i my přijali starost o Boží království zde na zemi a v nás.

Měsíc květen je zasvěcen úctě k Panně Marii. Často vzpomínáme na májové pobožnosti. Snad méně si uvědomujeme, že tyto pobožnosti můžeme vytvářet. Bylo by dobré, aby se mariánská úcta promítla i do našich rodin. 13. tohoto měsíce slavíme památku Panny Marie Fatimské. Od jejího zjevení uplyne letos 100 roků. Co nám přišla z nebe říct? Vše důležité k naší spáse. Snad nás naplní i živý zájem o poselství i samotnou Matku Boží. Závěr měsíce se uskuteční již tradiční pouť u kaple ve Valše.

Významnou ženou je rodačka našeho kraje sv. Zdislava z Křižanova. Protože se nenaplnil autobus k putování do Jablonného, bude příští neděli v 17 hodin na Svaté u Kadolce pouť k této světici. Sraz poutníků bude v Kadolci u kaple na návsi v 16:30 h. pak pěší putování na Svatou. Pro nemohoucí je náhradní varianta.

Se Zdislavou je také spojena pouť mládeže děkanství, uskuteční se 20.5.