aktuality od 16.4. do 23.4.2017

16 Dub

 Slavnost Zmrtvýchvstání Páně                          16. 4. 2017

Úmysly mše svaté:

NE:9:15 – Za Jaroslava Kadlece, vnučku, 2 rodiče a poděkování za dožití požehnaného věku/ Na poděkování za dar 67 let kněžství 11:00 – Za farnost 14:00 – Te Deum a svátostné požehnání.

Pondělí velikonoční: – Adorační den – 7:00 Výstav Nejsvětější svátosti 9:15 – Za rodinu Pacalovu, Benáčkovu, přízeň a duše v očistci/ Za Františka Sobotku, dvoje rodiče a duše v oč. 10:15 – 12:00Výstav Nejsvětější svátosti.

ÚT: – 7:00 – Za Annu Zemanovu, rodinu Požárovu, přízeň a duše v očistci.

ST: – 18:00 – Za rodinu Matějíčkovu, Hammerovu, Marii a Antonína Švandovy/ Za obrácení a spásu světa.

ČT: – 14:00 – pohřeb p. Jana Coufala 18:00 – Jersín.

PÁ: – 18:00 – Za Antonína Vávru, rodinu Vávrovu a Slabovu/ Za manžele Šebkovy a živé a zemřelé příbuzné.

SO: – 7:00 – Za Boženu a Ludvíka Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné/ Za rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živé a zemřelé rodiny

NE: – Svátek Božího milosrdenství – 9:15 – za farnost/Za Jaroslava  Simandla, bratra, rodiče a duše v oč. 11:00 – Za Františka a Matyldu Krejčovy.

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kteří jste měli účast na přípravách a vlastnímu průběhu, nejen velikonočních svátků, ale také i poutě Nového Jeruzaléma. Je vás velké množství, přijměte tedy aspoň tuto formu poděkování a ujištění o modlitbě. Poděkování všem, kdo tvoříte zázemí života farnosti modlitbou, či obětmi života. Poděkování i vám všem, kdo jste slavili, chválili a děkovali našemu Pánu Bohu za dar velikonočních svátků.

Společně s otcem Františkem děkujeme za dar kněžské služby, kterou vykonává 67 roků.

Sbírka o velikonočních svátcích je určena pro farnost.

Úklid kostela zajišťuje Dědkov, následuje Meziříčko.

Na cestě k svatodušním svátkům:

Po slavnosti Vzkříšení prožíváme velikonoční oktáv, který bude zakončen Nedělí Božího milosrdenství. Pouť k Božímu milosrdenství bude ve Slavkovicích příští neděli, putujeme pěšky a auty. Hlavní mše sv. je v 15 hodin. Připravujeme se Novénou k Božímu milosrdenství. 1.-7.5. se zapojujeme do Týdne modliteb na duchovní povolání, který vrcholí nedělí Dobrého pastýře. Slavnost Nanebevstoupení Páně se slaví 40. den po velikonocích a Slavnost Seslání Ducha svatého se slaví 50. den, to je 4. 6. Této slavnosti přechází modlitební vigilie 3.6. od 20:00 h. Pouť ke sv. Zdislavě do Jablonného v Podještědí 8. 5. 2017. Zájemci, přihlaste se. Slavnost 1.sv. přijímání je 28. 5.

V dubnu se zaměřujeme na naši obnovu ve světle Velikonočních událostí, v květnu se zaměříme na obnovu života v rodinách.