aktuality od 9.4 do 16.4.2017

9 Dub

Květná neděle                                   9. 4. 2017

Úmysly mše svaté:

NE:9:15 – Za Marii Vidlákovu, manžela a 2 rodiče/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 11:00 – Za farnost 14:00 – K. cesta.

PO: – 7:00 – Za rodiče Smejkalovy, živé a zemřelé příbuzné a dobré vztahy v rodinách/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc pro rodinu a ke cti sv. Tadeáše za vyprošení zdraví.

ÚT: – Pouť Nového Jeruzaléma – Zpovědní odpoledne 18:00 – Za Anežku a Václava Hnízdilovy a rodiče Mrázkovy

 ST: – 17:00 – Za Jiřího Klímu a rodiče, za rodiče Čermákovy, 2 dcery a duše v očistci/ Za Bedřišku a Bohumila Kourkovy, jejich rodiče, sourozence a duše v očistci.

ČT: Zelený čtvrtek – 18:30 – Za kněze a kněžská povolání/ Za Marii Hrůzovu a celou rodinu 20:00 – Celonoční modlitba v zahradě Getsemanské.

PÁ: – Velký pátek – 7.00 – Modlitba církve 18:30 –  Velkopáteční obřady.

SO: – Bílá sobota – 7:00 – Modlitba církve 22:15 Velikonoční vigilie- Za Karla Pacala, syna Davida a celý rod/ Za Annu Chlubnovu a celou živou a zemřelou rodinu.

NE: – Slavnost Zmrtvýchvstání Páně – 9:15 – Za Jaroslava Kadlece, vnučku, 2 rodiče a poděkování za dožití požehnaného věku/ Na poděkování za dar 67 let kněžství

 – 11:00 – Za farnost 14:00 – Te Deum a svátostné požehnání


Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování dárcům za dary v celkové výši 12 000 Kč.

Sbírka o velikonočních svátcích je určena pro farnost.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 4 nejlépe ve středu, abychom měli kostel čistý na svátky, následuje Dědkov.

 Svatý týden: Svatým týdnem vrcholí naše cesta postního prožívání a přípravy na Zmrtvýchvstání Ježíše Krista. V tomto čas má i v nás něco povstat k životu. Povstalo? Povstane? Prožívejme tento čas v tichém a usebraném pohledu na Ježíše. Nebojme se odložit vše, co je méně důležité, a to kvůli naší spáse.

 Svátost smíření před velikonočními svátky bude v úterý Svatého týdne – 11. 4. od 13. hod. do 18. hod. Odpoledne bude završeno poutí Nového Jeruzaléma v naší farnosti, která začíná v 18 hodin.  Prosím, přijďte v tomto termínu, o svátcích bude příležitost ke svátosti smíření minimální. Podle možnosti pamatujme i na malé občerstvení pro poutníky Nového Jeruzaléma a samozřejmě, staňte se také poutníky.

Celonoční bdění s Ježíšem v zahradě Getsemanské bude v noci ze Zeleného čtvrtku na Velký pátek. Prosím, napište se do archů. Kostel nemůže být otevřen bez přítomnosti věřících. Prosím napište se i na další dny.

Velikonoční vigilie začíná ve 22:15 h. Je to noční bohoslužba, při které slavíme zmrtvýchvstání. V neděli je žehnání pokrmů.

Pouť ve Slavkovicích k Božímu milosrdenství je 23. 4.

Pouť ke sv. Zdislavě do Jablonného v Podještědí 8. 5. 2017.