aktuality od 26.3. do 2.4.

26 Bře

 4. neděle postní                                     26. 3. 2017

 

Úmysly mše svaté:
NE:
– 9:15 – Za farnost/ Za živé a zemřelé členy rodin Dohnalovy, Bartákovy, Humpoličkovy a Novákovy 11:00 – Za rodiče Kučerovy a duše v očistci 14:00 – Křížová cesta – Modlitbou provází Hnutí Modlitby matek.

PO: – 7:00 – Za Františka Annu Sýkorovy a vnuka Františka/ Za Antonína Chalupu a  rodiče,  Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba

ÚT: – Ranní mše sv. v Měříně není 18:00 – Černá

 ST: – 18:00 – Za rodiče Mikuláškovy a syna/ Za rodiče Čadovy, Sekničkovy, syny, vnuky, zetě, duše v očistci a Boží ochranu pro celou rodinu

ČT: 7:00 – Za Filipa Strnada a sourozence.

PÁ: – 18:00 – Za Františka Padalíka, syna, sestru, švagra, 2 rodiče, Boží požehnání pro rodinu a duše v očistci/ Za rodinu Zimulovu,  celý rod, duše v oč. a na úmysl dárce SO: – 7:00 – Za Josefa Vávru, rodiče Vávrovy, Dohnalovy a Dufkovy/ Za živou a +rodinu Rousovu, Bartošovu a  Rosovu.

NE: – 9:15 – Za Miroslava Semráda, rodiče a tetu / Za živou a zemřelou rodinu Střechovu, Rosovu, Bartošovu a za nemocné v rodině 11:00 – Za farnost 14:00 – Křížová cesta – Modlitbou provází mládež farnosti .

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste minulou neděli přispěli do sbírky určené pro farnost. Darovali jste celkem 30 100 Kč. Poděkování i vám, kdo s farností žijete a modlíte se za ni.

Modlitba křížové cesty je kromě neděle i ve středu. V pátek bude křížová cesta po mši svaté z kostela na hřbitov.

Návštěva starých, nemohoucích a nemocných bude v tomto a příštím týdnu. Prosím, nahlaste nemocné. Návštěvu neodkládejte!

Úklid kostela zajišťuje Měřín 2, následuje Měřín 3.

Děkuji mužům – otcům za vedení křížové cesty minulou neděli. Děkuji, že nepodceňujete význam společné modlitby, ani roli otce v rodině podle Božího plánu.

Myslíme na prázdniny: Oznamujeme, že se o prázdninách chystáme uspořádat dva tábory pro děti. Jeden tábor příměstský – je určen pro děti od pěti do osmi roků a bude v Měříně. Druhý tábor je pro děti starší osmi roků, bude mimo farnost v trvání 7 dní. Bližší informace na faře nebo u organizátorů.

Pozvání pro mladé na Celostátní setkání mládeže do Olomouce. Je to jedinečná příležitost setkat se s vrstevníky a společně prožívat víru. Kdy? 15. – 20. 8. 2017, pokud se přihlásíte do konce května, zaplatíte pouze 950 Kč.

Pozvání na Diecézní setkání s otcem biskupem do Brna. Setkání se uskuteční v sobotu 8. 4. Pojede autobus.

„Milí mladí, těším se Na setkání s vámi v sobotu před Květnou nedělí a pak na srpnovém setkání v Olomouci.“ Milí diecézané, přeji požehnané postní dny a radost ze vzkříšení, k němuž se máme připojit. Děkuji za Váš život z víry, za vaše svědectví v dnešním světě.“ Biskup Vojtěch.

Ministrantský den v kněžském semináři v Olomouci bude 6. května 2017. Je to den pro ministranty z naší diecéze a týká se všech věkových skupin.