aktuality od 26.2 do 5.3.2017

26 Úno

8. neděle v mezidobí                                   26. 2. 2017

Úmysly mše svaté: NE:9:15 – Za rodiče Kolouchovy, syna a snachu/ Za rodiče Novotných, dva syny a vnuka 11:00 – za farnost.

PO: – 7:00 – Za Jana Zemana, živou a zemřelou rodinu Zemanovu a Oulehlovu/ Za Josefa a Aloise Chlubnu a celou živou a zemřelou rodinu.

ÚT: – 7:00 – Za Jiřího a Josefa Koumarovy 17:00 – Černá.

ST: – Popeleční středa – den přísného půstu 18:00 – Za Jaroslava Trojana, 2 rodiče a Karla Šoba/ Za rodiče Požárovy, celou živou a zemřelou rodinu.

ČT: 7:00 – Za zemřelé rodiče, živou a zemřelou rodinu.

PÁ: – 18:00 – Za živou rodinu Pacalovu, Lázničkovu a duše v očistci/ Za rod. Čermákovu,  manžele Urbanovy a do.

SO: – 7:00 – Za Jindřicha Janouška a otce/ Za úlevu v nemoci pro celou rodinu a návrat porozumění mezi manžely.

NE: – 9:15 – Za farnost/Za rodiče Simonidesovy,  bratra, snachu, sestru, švagra 11:00 – Za Jaroslava a Boženu Kourkovy, za ochranu pro celou rodinu a za farníky. 14:00 – Pobožnost křížové cesty

 

Oznámení pro farnost Měřín

Sbírka minulé neděle byla určena na farnost. Přijměte poděkování 24 140 Kč, z toho 3000 Kč jako mimořádný dar. Zvláště děkuji vám, kdo se za farnost modlíte.

Sbírka dnešní neděle nese název „Haléř sv. Petra.“ Výtěžek sbírky bude, tak jako každý rok, odeslán Svatému otci.

Úklid kostela zajišťuje Jersín, následuje Pavlínov 1.

Občas se usměji, když slyším od některých farníků otázku: Pane Faráři, tak kolik ještě dlužíte? Odpověď je snadná. Já nedlužím nic, ale farnost ano. A jestli přijde čas, kdy otec biskup řekne, že je třeba jít dál, půjdu s čistým štítem. Dluhy zůstanou zde, protože nejsou moje, ale farnosti. Děkuji všem, kteří se snažíte tyto dluhy snižovat, i když vím, že to není snadné. Pohled do blízké budoucnosti nám říká, že bude muset farnost vrátit zbytek bezúročné půjčky z farnosti Brno Lesná. K navrácení si budeme muset půjčit, pochopitelně již s úroky. Prakticky to může znamenat, že se dluhy farnosti nebudou snižovat, ale navyšovat.

Informace a snad i kapka vzdělání. Nejčastějším důvodem k setkání v kostele je naše účast na mši svaté. Setkáváme se také i příležitostí udělování svátosti křtu, při svatbách i při loučení se zemřelými. Tato setkání jsou především oslavou Boha, při které se čtou texty z Písma, zaznívá modlitba i písně. Mají svá pravidla, řád, texty a písně musí být v souladu s liturgií – jsou modlitbou. Proto nežádejte o zařazení textů, písní, či úkonů, které s liturgií nesouvisí. Takové žádosti není možné vyhovět. Děkuji za pochopení.

Popeleční středou vstupujeme do doby postní. Tento den je dnem přísného postu. Jedná se o půst od masa – od 14. let a půst újmy – od 18. do 60 roků.

Jako každoročně chceme připravit pro děti letní tábory. Hledáme pomocníky. První setkání v neděli 5.3. ve 14:30.