aktuality od 19.2. do 26.2. 2017

18 Úno

 7. neděle v mezidobí                                   19. 2. 2017

Úmysly mše svaté: NE:9:15 – Za rodiče Martinkovy, bratra, sestru a manžela/ Za rodiče Smejkalovy, živou a zemřelou rodinu 11:00 – za farnost.

PO: – 7:00 – Za Miloslava Indru, 2 rodiče a celou přízeň

ÚT: – 7:00 – Mše sv. není

ST: – Svátek Stolce svatého apoštola Petra – 8:00 – Za rodinu Cejpkovu, celou přízeň a duše v očistci/ Za Boženku Strašákovu a celou rodinu.

ČT: – Památka sv. Polykarpa, biskupa – 14:00 – Pohřeb paní Frejlichové.

PÁ: – 18:00 – Za rodiče Pelíškovy a syna/ Za živou a zemřelou rodinu Vostalovu, Pólovu a Musilovu a duše v očistci.

SO: – Památka Panny Marie – 10:00 – Za Ludmilu Šoukalovu a nemocnou osobu/ Na poděkování za dožití se požehnaného věku s prosbou o další pomoc a požehnání.

NE: – 9:15 – Za rodiče Kolouchovy, syna a snachu/ Za rodiče Novotných, dva syny a vnuka 11:00 – za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Sbírka dnešní neděle je určena na farnost. Přijměte poděkování. Zvláště děkuji vám, kdo se za farnost modlíte.

Sbírka příští neděle nese název „Haléř sv. Petra.“ Výtěžek sbírky bude, tak jako každý rok, odeslán Svatému otci, aby mohl jménem celé církve přispívat ke zmírnění následků neštěstí či živelných katastrof a pomáhat lidem v nouzi.

Úmysl mše svaté z 23. 2. je přesunutý na 1. 3.

Úklid kostela zajišťuje Černá, následuje Jersín.

V sobotu 25. 2. oslaví životní jubileum a při mši svaté poděkuje Pánu Bohu za všechny dary, milosti, Boží požehnání Mons. František Hrůza. Přijďte spolu s ním Pánu Bohu poděkovat. Mše svatá je v 10 hodin. Otec František zve všechny od 13. hodiny k posezení, vzpomínání, na faru. Prosím ženy, které by chtěli přispět k oslavě i nějakým tím koláčem, ať se domluví s paní Chlubnovou.

Naše možnosti a víra v moc modlitby nás mohou přivést ke společné modlitbě za nemocné. /v pondělí v 18:00 h./ Je to někdy zvláštní, když slyším, jak k uzdravení využíváme všeho možného, ale lékaře s „L“, toho, který dává zdraví i život, necháváme stranou.

Ve čtvrtek večer se modlíme za nová duchovní povolání.

Pro informaci, v letošním roce bude pro naši diecézi vysvěcen na kněze jeden. V semináři máme 10 bohoslovců. Během krátké doby obrovský úbytek. Otázkou zůstává, zda i zde není něco špatně, jestliže Ježíš řekl: „proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň:“ A když neposílá?

Připomínám: Mezi významné dny naší farnosti patří první svaté přijímání dětí, svátost biřmování, kněžské svěcení a primice. Na slavení se můžeme připravit duchovní obnovou. V měsíci únoru se chceme zaměřit na dar stáří, dar nemoci.