aktuality od 12.2. do 19.2.2017

12 Úno

6. neděle v mezidobí                                   12. 2. 2017

Úmysly mše svaté:

NE:9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Pólovu a duše v očistci / Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 11:00 – za farnost.

PO: – 7:00 – Za dobrodince farnost, nemocné a úmysl dárce/ Za dar zdraví pro nemocnou osobu.

ÚT: – 7:00 – Za Ludmilu Rosickou, manžela a zetě Josefa 17:00 – Jersín.

ST: – 18:00 – Za Viléma Kašpara, 2 rodiče, bratra a celý rod/ Za Františka a Annu Jonášovy, živé i zemřelé příbuzné a duše v očistci.

ČT: – 15:00 – Rozloučení s panem Ladislavem Koženým.

PÁ: – Mše svatá pro děti – 18:00 – Za Josefa Procházku, 2 rodiče a duše v očistci/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc a ochranu.

SO: – 7:00 – Za Annu Zemanovu, rodiče a sourozence/ Za Marii Pléhovu a manžela.

11:00 – Křestní slavnost.

NE: – 9:15 – Za rodiče Martinkovy, bratra/ Za rodiče Smejkalovy, živou a zemřelou rodinu 11:00 – za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Úklid kostela zajišťuje Pustina – Geršov, následuje Černá.

Příprava k přijetí sv. biřmování bude příští neděli pouze v dopoledním termínu! Začátek pro obě skupiny je v 8 hod.

Sbírka příští neděle je určena na farnost. Již dnes děkuji všem. Zvláště děkuji vám, kdo se za farnost modlíte.

Na všechny nemocné, trpící, dobrodince farnosti budeme pamatovat při slavení mše svaté v pondělí.

Naše možnosti a víra v moc modlitby nás mohou přivést ke společné modlitbě za nemocné. /v pondělí v 18:00 h./ Je to někdy zvláštní, když slyším, jak k uzdravení využíváme všeho možného, /třeba i různých léčitelů/ ale lékaře s „L“, toho, který dává zdraví i život, necháváme stranou. Ve čtvrtek večer se modlíme za nová duchovní povolání. Pro informaci, v letošním roce bude pro naši diecézi vysvěcen na kněze jeden. V semináři máme 10 bohoslovců. Během krátké doby obrovský úbytek. Otázkou zůstává, zda i zde není něco špatně, jestliže Ježíš řekl: „proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň:“ A když neposílá?

Svůj život i životy druhých máme ve svých rukou. Ke klidnému pročtení i zamyšlení přijměme dnešní první čtení.

Chceš-li, můžeš plnit přikázání, je v tvé moci zůstat věrným. Bůh před tebe položil oheň i vodu, vztáhni ruku, po čem chceš. Před každým je život a smrt, každému dá Bůh to, co kdo bude chtít. Převelká je moudrost Páně, je všemohoucí a všechno vidí. Jeho oči hledí na ty, kdo se ho bojí, on zná každý lidský skutek. Nikomu neporučil, aby byl bezbožný, nikomu nedal dovolení, aby hřešil.“ /Sir 15, 16 – 21/

Připomínám: Mezi významné dny naší farnosti patří první svaté přijímání dětí, svátost biřmování, kněžské svěcení a primice. Na slavení se můžeme připravit duchovní obnovou. V měsíci únoru se chceme zaměřit na dar stáří, dar nemoci.