aktuality od 5. 2. do 12. 2. 2015

4 Úno

5. neděle v mezidobí                                   5. 2. 2017

Úmysly mše svaté:

NE:9:15 – Za rodinu Kašparovu, Módlovu, Sedláčkovu a duše v očistci 11:00 – za farnost/ Za Drahoslavu Kolouchovu, Miloslava Koloucha a celou rodinu 16:30 – Večer chval. (18:00 hod. hodnocení plesu na faře)
PO: – Památka sv. Pavla Mikiho a druhů, mučedníků – 7:00 – Za rodinu Požárovu, celou živou a zemřelou přízeň/ Za zemřelé rodiče Havlíčkovy, živou a zemřelou rodinu.
ÚT: – 7:00 –  Za Josefa Nožičku, manželku, rodiče Tomanovy a Boží ochranu pro celou rodinu – 17:00 – Meziříčko.
ST: – Sv. Josefíny Bakhity, panny – 18:00 – Za rodiče Sobotkovy, Doležalovy, Josefa a Jaroslavu Doležalovu/Za nemocnou osobu.
ČT: – 14:00 – Pohřeb pana Trojana
PÁ: – Památka sv. Scholastiky, panny – Mše svatá pro děti – 18:00 – Za dar zdraví a úspěšnou operaci/ Za Marii Pléhovu a manžela.
SO: – Panny Marie Lurdské – 8:00 – Za nemocné a trpící/Za Stanislava, Marii a Jiřího Wasserbauerovy/ Za Annu a Karla Solařovy, jejich rodinu, rodiče a za živé i zemřelé příbuzné.
NE: – 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Pólovu a duše v očistci / Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 11:00 – za farnost.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Mezi významné dny naší farnosti patří první svaté přijímání dětí. Představí se nám příští neděli při mši svaté v 9:15 h. Již dnes opět prosím o modlitbu za ně i jejich rodiny.

Prosím a zvu rodiče, kmotry od biřmovanců k setkání, které se uskuteční příští neděli v 17 hodin na faře. Ostatní farníky prosím o modlitbu i za ně.

V pátek po mši svaté bude na faře setkání nad Písmem, spojené s modlitbou. Akce je určena na prvním místě pro biřmovance, pak ostatní zájemce. Vezměte si Nový zákon.

Každá farnost, tedy i naše je součástí jedné velké Boží rodiny. Pán mimořádně požehnal naší farnosti tím, že jednoho z nás zve ke kněžské službě, před 20 dětí zve poprvé ke svému stolu a asi 40 k přijetí Ducha svatého ve svátosti biřmování. Ve světle těchto obdarování se chceme zamýšlet nad naším životem a učinit kroky obnovy. V lednu jsme se zaměřovali na společenství církve. Chceme v tom pokračovat. V únoru se chceme zaměřit na dar stáří, dar nemoci. Impulsy zazní při promluvách v neděli. K zamyšlení poslouží i list papeže k tomuto dni.

Den nemocných budeme slavit 11. 2. udělováním svátosti nemocných, při mši sv. v 8 h. Je vhodné, aby k přijetí svátosti nemocných předcházela sv. smíření. Prosím ty, kteří přistoupí k přijetí této svátosti, aby se zapsali do seznamu. Svátost nemocných budu udělovat i v kaplích.

Setkání seniorů na faře proběhne 9. února. Prostřednictví poutníků budeme putovat na poutní místa Francie.

Poděkování všem, kdo jste přispěli svými dary v celkové částce 15 000 Kč.

Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následuje Nová Zhoř.

Lístky s plánem akcí ve farnosti jsou na stolku i internetu.