aktuality od 29.1. do 5.2. 2017

28 Led

  4. neděle v mezidobí                                   29. 1. 2017

Úmysly mše svaté: NE:9:15 – Za rodiče Holubovy, dceru Marii, švagra a duše v očistci/ Za Marii Doležalovu, manžela a celou rodinu. 11:00 – za farnost.
PO: – 7:00 – Za zdraví a Boží požehnání pro rodinu/ Za Boží ochranu, pomoc,  požehnání a vedení Duchem sv.
ÚT: – Památka sv. Jana Boska – 7:00  –  Za nemocnou osobu 17:00 – Pavlínov.
ST: – 18:00 – Za Marii a Františka Doležalovy, rodiče, sourozence a duše v očistci/ Za Jindřicha a Emílii Zimolovy, živou a zemřelou rodinu.
ČT: – Svátek Uvedení Páně do chrámu – 14:00 – Pohřeb Marušky Pacalové 18:00 – Za zemřelé rodiče Hanzlíkovy a Bublánovy, syna Jiřího a duše v očistci.
PÁ: – První pátek v měsíci/sv. Blažeje17:00 – Výstav Nejsvětější svátosti, adorace, příležitost ke svátosti smíření. 18:00 Za nemocné, trpící, dobrodince farnosti a duše v očistci/ Za živou a zemřelou rodinu Polovu, Vostalovu, Musilovu a duše v očistci.
SO: – První sobota v měsíci – 7:00 – Za Vratislavu Suchoňovou a rodiče Koutných/ Za Josefa a Marii Smejkalovy, živé i zemřelé příbuzné a za duše v očistci.
NE: – 9:15 – Za rodinu Kašparovu, Módlovu, Sedláčkovu a duše v očistci 11:00 – za farnost/ Za Drahoslavu Kolouchovu, Miloslava Koloucha a celou rodinu 16:30 – Večer chval. (18:00 hod. hodnocení plesu na faře)

 Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky minulou neděli, která byla určena pro farnost. Celková částka činí 18 750 Kč. Poděkování i za dary v částce 4 000 Kč.

Poděkování všem, kdo jste se účastnili tříkrálové sbírky. Vlastní poděkování od otce biskupa Vojtěch a z vedení Charity Žďár n/S najdeme ve vývěsce na internetových stránkách farnosti. K tomuto poděkování se také připojuji.

Příprava k přijetí svátosti biřmování bude v sobotu 4. 2. jen v dopoledním termínu – 8:30 hod. Přijedou hosté z Brna.

Prosím, aby rodiče věnovali pozornost mši svatým pro děti. Mše sv. pro děti se nekonají o prázdninách.

V tomto týdnu slavíme první pátek v měsíci, který je spojen se svátosti smíření – přistupujte k ní běhen celého týdne – a na první pátek se svatým přijímáním. Ke svátosti smíření bychom měli přistupovat častěji, než mnozí chodíte. Don Bosko spojuje měsíční přípravu na tuto svátost a její přijetí, jako cvičení šťastné hodiny smrti.

Ve čtvrtek slavíme Uvedení Páně do chrámu – Hromnice. Snad bychom mohli věnovat této oslavě pozornost větší, než svátku Obrácení apoštola Pavla minulý týden. Přineste si svíce do průvodu i k požehnání.

Nezapomněli jsme na obnovu našeho života v souvislosti s kněžským svěcením, sv. biřmováním i prvním sv. přijímáním?

Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následuje.

Den nemocných budeme slavit 11. 2. Při mši svaté budeme udělovat svátost nemocných. List papeže Františka nemocným najdete ve vývěsce nebo internetu.

Setkání seniorů na faře proběhne 9. února. Prostřednictví poutníků budeme putovat na poutní místa Francie.