aktuality od 8. 1. do 15. 1. 2017

9 Led

           Svátek Křtu Páně                             8. 1. 2017

 

Úmysly mše svaté:

NE: – Svátek Křtu Páně – 9:15 – Za Libora Krčála a 2 rodiče/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba 18:00 Modlitba chvály.
PO: – 14:00 – Pohřeb paní Veselé z Chlumku.
ÚT: – 7:00 – Za Miroslava Sobotku a 2 rodiče 17:00 – Meziříčko.
ST: – 18:00 – Za rodiče Holánovy/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc, ochranu a požehnání pro celou rodinu.
ČT: – 7:00 – Za Bohuslava Zachu, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.
PÁ: – 18:00 – Za Jaroslava Blažka, rodinu Blažkovu, Necidovu, Čermákovu a Paikovu/ Na úmysl dárce.
SO: 7:00 – Za Marii Šmídovu, bratra Františka a rodiče/ Za návrat dětí k víře, všechny přátele a duše v očistci.
NE:9:15 – Za Jaromíra Koldu, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu/ Za Františka Dufka, sestru a  manžela a rodiče. 11:00 – Za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Pouť Nového Jeruzaléma bude ve čtvrtek v 17:00 hod. ve Velké Meziříčí. Leží-li vám na srdci budoucnost církve, víra v rodinách, kněžské a řeholní povolání, obrácení hříšníků, poznání Boha, pak bychom neměli chybět. Některé skutečnosti a hodnoty dostáváme pouze darem, jestliže o ně prosíme. Odjezd autobusu na vývěsce.

Putovní socha Panny Marie hledá místo k dočasnému pobytu. Připomínám, že se rodina nebo i jednotlivci u této sochy schází k modlitbě. Zájemci, přihlaste se.

Nemoci, bolesti, utrpení jsou častými průvodci lidského života. Připomínám, že každé pondělí v 18 hodin se schází skupina lidí k modlitbě za všechny nemocné a trpící. Přidejme se. Pomozme, aby lidé nezůstávali v těchto situacích osamoceni, aby měli Boží pomoc a sílu.

První farní ples se blíží. Další přípravné setkání je dnes v 16:30 hod. na faře. Prosíme všechny, kdo se chtějí zapojit do organizace plesu, aby se přihlásili. Již probíhá rezervace míst k jednotlivým stolům na plese. Zájemci, přihlaste se na faře nebo u pana Karla Pacala. Prosíme také o dary do tomboly.

Biřmovanci se sejdou v sobotu v 8:00 hod. a 18:00 hod.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 4, následuje Dědkov.

V nebi se ví o Měříně. Bůh, zvláštním způsobem zhlédl na naši farnost a obdaroval ji mimořádným darem. Jestliže povolává z našeho středu jednoho ke kněžské službě, není to jen mimořádný projev Boží důvěry a lásky k povolanému. Spolu s povolaným se chceme připravovat k přijetí tohoto daru, prohlubováním naší víry a lásky k Bohu i lidem. Začínáme již v tomto měsíci. Věnujme obnově a prožívání naší víry velkou pozornost.