aktuality od 15. 1. do 22. 1. 2017

14 Led

 

 

 2. neděle v mezidobí                                   15. 1. 2017

Úmysly mše svaté:
NE:
9:15 – Za Jaromíra Koldu, 2 rodiče, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu/ Za Františka Dufka, sestru a  manžela a rodiče 11:00 – Za farnost.
PO: – 7:00 – Za Boží ochranu a zdraví/ Za Jiřinu Punčochářovu a celou rodinu. 17:00 – Jersín.
ÚT: – Sv. Antonína, opata – 7:00 – Za Zdeňka Haláska, živou a zemřelou rodinu, za rodiče Hartmanovy, dceru, zetě a přízeň.
ST: – Památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů – Začíná Týden modliteb za jednotu křesťanů – 18:00 – Za zemřelou Vlastu, její zemřelou rodinu a duše v očistci/ Za všechny nemocné v rodině prosíme o zdraví a ochranu Panny Marie.
ČT: – 7:00 – Za Josefa a Marii Foltinovy, rodiče a duše v oč.
PÁ: – 18:00 – Za Františka Hanzlíka, rodiče, živou a zemřelou přízeň./Za Jana Hrůzu a celou rodinu.
SO: – Památka sv. Anežky, panny a mučednice – 7:00 – Za živé a zemřelé rodiny Šoškolovy, Melicharovy, Šoukalovy a přízeň/ Za Marii Růžičkovu, manžela a dvoje rodiče.
NE:9:15 – Za farnost/ Za živou a zemřelou rodinu Čermákovu a na poděkování za přijatá dobrodiní 11:00 – Za Ilonku, Jaroslava a Anežku Řezníčkovy, Marii Havlíčkovu, Kašparovy a duše v očistci.

Oznámení pro farnost Měřín

Milí farníci a přátelé, první farní ples se kvapem blíží. Děkuji již nyní všem, kdo se podílíte na jeho přípravě. Farní ples není jen o tanci, ale je příležitostí k setkání. Těším se na setkání s vámi se všemi, z farnosti Měřínské i Uhřínovské, s vámi, kteří pamatujete plesy dřívější, i s vámi, generačně mladšími. Byl bych rád, kdybychom tento ples vnímali jako „náš ples.“ Již nyní děkuji všem, kteří přinášíte dary do tomboly, vděční budeme i za další. Přineste je na faru do čtvrtku. Prosím, berte toto jako prosbu, či oslovení. Připomínám rezervaci míst u stolu, nyní již jen u K.  Pacala.

Úklid kostela zajišťuje Dědkov, následuje Meziříčko.

Začínáme Týden modliteb za jednotu křesťanů. V tomto roce chceme více myslet na naši farnost. Důvodem jsou významné události, které budeme prožívat. Především je to kněžské svěcení a primice jednoho z nás. Velmi významnou událostí je také první svaté přijímání. Rodiče farnosti s dětmi přijali pozvání od Ježíše zasednout k jednomu stolu, kde nám Kristus připravil pokrm věčného života. Neméně významnou událostí bude i udělení svátosti biřmování našim mladým. Všechny tři události jsou nadějí pro farnost a rozhodují o tom, zda i v budoucnu zde budou křesťané podle Božího srdce – nejen podle jména.

V měsíci lednu chceme více prožívat své povolání stát se Božím dítětem. Prakticky to můžeme takto: Každé ráno i večer se postavím před Boha s modlitbou „Věřím v Boha.“ Je to naše rozhodnutí pro Boha a všechny kdo mu patří. Chceme se na druhé dívat Božím pohledem – každý pokřtěný je Božím dítětem a Bůh ho má rád. Chceme se zajímat o druhé a vytvářet s nimi jednotu. Vždyť patříme k sobě a společně máme žít na věčnosti.

Připomínám mše svaté pro děti každý pátek večerní mše svatá.

Nemoci, bolesti, utrpení jsou častými průvodci lidského života. Připomínám, že každé pondělí v 18 hodin se schází skupina lidí k modlitbě za všechny nemocné
a trpící
. Přidejme se. Pomozme, aby lidé nezůstávali v těchto situacích osamoceni, aby měli Boží pomoc a sílu