aktuality od 1.1. do 8.1.2017

1 Led

 Nový rok, Matky Boží Panny Marie                      1. 1. 2017

Úmysly mše svaté:

NE: 9:15 – Za Boží požehnání do nového roku a za farníky 11:00 – Za Dr. Antonína Procházku.
PO: – Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů církve – 7:00 – Na poděkování, za nemocné ve farnosti, za dobrodince farnosti/ Za Františka Sobotku, dvoje rodiče a nemocnou osobu.
ÚT: – Nejsvětějšího jména Ježíš – 7:00 – Za manžela, nemocnou osobu, zdraví a Boží požehnání 17:00 – Pavlínov.
ST: – 18:00 – Za Marii Sedláčkovu, manžela, živou a zemřelou rodinu, Za rodinu Hřebíčkovu a duše v očistci/ Za živé a zemřelé členy růžencového bratrstva z Nové Zhoři.
ČT: – 8:00 – Za živé a zemřelé členy růžencového bratrstva z Dědkova.
PÁ: – Slavnost Zjevení Páně – 7:00 – Na dobrý úmysl 17:00 – Za Františka a Milana Krejzlovy/ Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Strašákovu, Klobásovu a Zemanovu.
SO: 8:00 – Za koledníky a všechny dárce/ Za Josefa Sobotku a dvoje rodiče.
NE: – Svátek Křtu Páně – 9:15 – Za Libora Krčála a 2 rodiče/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba.
11:00 – Za farnost. 18:00 Modlitba chvály

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky pro farnost o vánočních svátcích. Darovali jste 65 082 Kč. Také za osobní dary a sponzorské příspěvky v celkové částce 90 000 Kč. Na vás za všechny budu pamatovat při mši svaté v pondělí ráno. Pamatovat budu i na vás, kteří žijete pro farnost svou modlitbou, obětí, pamatovat budu i na všechny nemocné.

Poděkování všem, kdo jste měli organizační účast na vánočním koncertu i vánoční besídce.

Dnes na Nový rok si připomínáme nejen Pannu Marii, Matku Boží, ale také se modlíme za světový mír.

Biřmovanci se sejdou v sobotu v 9:00 hod. Bylo by dobré se účastnit i mše svaté v 8 hodin na zahájení Tříkrálové sbírky. Druhá skupina je večer v obvyklý čas.

Mše svatá na počátek Tříkrálové sbírky bude v sobotu v 8 hodin ráno. Uvítáme i nové ochotné jednotlivce i skupinky.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 3, následuje Měřín 4.

V pátek je Slavnost Zjevení Páně. Je to doporučený svátek, tedy bychom neměli chybět na mši svaté. Mše svaté jsou ráno v 7:00 a večer v 17:00 hod. Při mši svaté je žehnání vody, kadidla a křídy. Pokud používáte svěcenou vodu, přineste si nádoby s vodou. Můžete si přinést i zlaté předměty k požehnání.

První farní ples se blíží. Další setkání bude v neděli v 16:30 hod. na faře. Prosíme všechny, kdo se chtějí zapojit do organizace plesu, aby se přihlásili. Prosíme také o možné dary do soutěže o ceny.

Dluh farnosti u farnosti Brno Lesná se podařilo snížit o 450000 Kč. Brzy budeme moci splatit ještě 100000 Kč. Aktuální dluh budeme mít 2 900 tis.Kč + 450 tis u farníků.

Přeji všem požehnaný nový rok.