aktuality od 7. 8. do 14.8. 2016

3 Srp

 19. neděle v mezidobí                                   7. 8. 2016

Myšlenka z neděle: Naše duše vyhlíží Hospodina, – on sám je naše pomoc a štít. – Ať spočine na nás, Hospodine, tvé milosrdenství, – jak doufáme v tebe. Opravdu vyhlíží? Vyhlíží, aby na nás mohlo spočinout Boží milosrdenství?

Úmysly mše svaté:

NE: – 8:00 – Za Marii Syslovu, rodiče Syslovy, Bendovy a duše v očistci/Za víru v rodině 11:00 – za farnost
PO: – Sv. Dominika, kněze – 7:00 – Za rodiče Hartmanovy, přízeň
ÚT: – Svátek sv. Terezie Benedikty od Kříže, panny a mučednice – 18:00 – Za Blaženu Landovu, a přízeň/ Za Růženu a Františka Jelínkovy, syna Františka a celý rod
ST: – Sv. Vavřince, jáhna a mučedníka 18:00 – Za Rudolfa a Otiliji Syslovy a rodiče Sobotkovy
Čt: Sv. Kláry, panny – 7:00 – Za Josefa Urbana, rodinu Urbanovu, za Alenu Štěpánkovu a rodinu Svinkovu
PÁ: – Sv. Františky de Chantal – 18:00 – Za živé a zemřelé členy růžencového bratrstva z Pavlínova/ Na úmysl dárce
SO: – 7:00 – Za Josefa Zemana a rodiče, rodiče Soukalovy, celý rod, Marii Manovu, duše v očistci a Miroslava Zemana/ Na poděkování Pánu Bohu a na úmysl dárce
NE: – 8:00 – Za rodiče, bratra a Boží požehnání pro celou rodinu / Za Antonína Chalupu a rodiče,  Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 11:00 – Pouť v Netíně

Oznámení pro farnost Měřín

Z naší farnosti odjelo na pouť na poutní místa Francie 30 lidí. Myslíme na vás všechny na každém poutním místě. Provázejte i nás svými modlitbami.

Po dobu mé nepřítomnosti ve farnosti, v naléhavých situacích, úmrtí blízkých, se obracejte na faru do Velkého Meziříčí. Kontakt: 566417229. Při úmrtí vyřizujte pohřeb hned na pohřební službě, kde budete společně hledat vhodný termín. Jsme domluveni.

8. 8. bude ve farní garáži sběr šatstva pro Diakonii. Na plakátě jsou informace o tom, co všechno je možné přinést, a také jak věci zabalit. A snad bude potřeba i nevelká pomoc těch, kdo by měli trochu času. Prosím, respektujte časy. Vložme do všech těch balíčků i špetku lásky v té podobě, že chceme pomoci. nejen vyčistit skříň.

Tradiční pouť v Netíně bude v neděli 14. 8. Tradičně budeme na pouť putovat pěšky, ale i dopravními prostředky. Poutníci putující pěšky odchází po ranní mši svaté se sochou Panny Marie, družičkami a mládenci. Prosím maminky, aby připravily děti i sochu Panny Marie.

Již také tradiční pouť do Žarošic bude v sobotu 10. září. Odjezd autobusu bude ve 13 hodin. Na pouť se také chystáme s družičkami a sochou Panny Marie.

Pouť děkanství do Kostelního Vydří, v rámci Roku milosrdenství bude 17. 9. Začátek programu je v 16:00 hod. Do Kostelního Vydří můžeme jet společně autobusem – je třeba se nahlásit – nebo osobními auty. Prosím, počítejme zvláště s touto poutí.

200. pouť Nový Jeruzalém – mimořádně v sobotu, ke které projdeme Svatou branou Božího milosrdenství ve žďárské basilice, se koná 13. srpna. Začátek je v 18 hodin. Připomínám úmysly, na které se modlí: 1) o nová a trvalá kněžská a řeholní povolání 2) o věrné a obětavé spolupracovníky duchovních 3) o vzrůst víry v našem kraji 4) o pokoj a mír ve světě a v našich rodinách 5) o život těla a duše pro všechny počaté děti 6) na smír za hříchy celého světa. Mnohé věci si můžeme pouze vyprosit!

Úklid kostela zajišťuje Pustina, následuje Blízkov.  Hledáme posily! Uklízet se může i v odpoledních hodinách!

Fotografie a DVD z jáhenského svěcení jsou vystaveny v kostele. Zájemci, objednejte si je do neděle 21. 8