aktuality od 14.8. do 21.8. 2016

13 Srp

20. neděle v mezidobí                                            14. 8. 2016

Myšlenka z neděle: Nesmírné je množství těch, kteří se na nás dívají! Odhoďme proto všechno, co by nás mohlo zatěžovat, hřích, do kterého se člověk snadno zaplete, a vytrvale běžme o závod, který je nám určen. Mějme oči upřeny na Ježíše: od něho naše víra pochází a on ji vede k dokonalosti. (List .Židům 12kapitola)

Úmysly mše svaté:

NE: – 8:00 – Za rodiče, bratra a Boží požehnání pro celou rodinu / Za Antonína Chalupu a rodiče,  Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 11:00 – Pouť v Netíně
PO: – Slavnost Nanebevzetí Panny Marie 18:00 – Za rodinu Pacalovu, Benáčkovu a celou přízeň/ Za rodiče Blažkovy a Přibylovy, duše v oč. a ke cti sv. Judu Tadeáše za dar  zdraví.
ÚT: – sv. Štěpána Uherského – 7:00 – Za Bohuslava Zacha, rodiče, sourozence, živou a zemřelou přízeň
ST: – 18:00 – Za Josefu Běhalovu, manžela Antonína Boháčka a d. v oč./ Za zemřelého manžela, 2 rodiče a přízeň Čt: – 7:00 – Za Aloise a Antonii Bartošovy, Františka a Annu Sýkorovy, rodiče a sourozence
PÁ:18:00 – Za Boženu a Ludvíka Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné/ Za živé a zemřelé dobrodince salesiánského díla
SO: – sv. Bernarda – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Čermákovu, Černou, Večeřovu a Kájkovu/ Na úmysl dárce
NE: – 8:00 – Za maminku, živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, Servítovu a Šoukalovu/ Za rodiče Fialovy a sourozence 11:00 – Za farnost

 

Oznámení pro farnost Měřín

Po dobu mé nepřítomnosti ve farnosti, v naléhavých situacích, úmrtí blízkých, se obracejte na faru do Velkého Meziříčí. Kontakt: 566417229.

Ověřme si počátky bohoslužeb v následujícím týdnu!

V pondělí je Slavnost Nanebevzetí Panny Marie. Je to doporučený svátek, tzn. v dějinách naší spásy velmi významný. Díváme se za Tou, která je nejen vzata do nebeské slávy, ale díváme se na ni, jakým způsobem šla  do nebe, abychom ji mohli následovat a těšit se z její přímluvy.

Poděkování všem, kdo jste přinesli balíčky s ošacením na sbírku pro Diakonii Broumov. Velká část ošacení po roztřídění bude putovat pro potřebné do Afriky.

Pravidelná měsíční sbírka na farnost bude příští neděli. Již dnes všem dárcům děkuji.

Rozloučení s panem kaplanem Zdeňkem bude příští neděli při mši svaté v 8 hodin.

Úklid kostela zajišťuje Geršov, následuje Černá.

Již tradiční pouť do Žarošic bude v sobotu 10. září. Odjezd autobusu bude ve 13 hodin. Na pouť se také chystáme s družičkami a sochou Panny Marie.

Pouť děkanství do Kostelního Vydří, v rámci Roku milosrdenství bude 17. 9. Začátek programu je v 16:00 hod. Do Kostelního Vydří můžeme jet společně autobusem – je třeba se nahlásit – nebo osobními auty. Prosím, počítejme zvláště s touto poutí.

Na obou poutních místech jsou brány milosrdenství. Jak moc Bůh touží nám darovat milosrdenství, jak málo od nás požaduje. Jen mít kajícího ducha, touhu po životě s Bohem a vnější úkon – projít branou… Kéž je nám toho pojití k prospěchu, až budeme procházet branou na věčnost!