Poutě srpen a září

31 Čvc

Tradiční pouť v Netíně bude v neděli 14. 8. Tradičně budeme na pouť putovat pěšky, ale i dopravními prostředky. Poutníci putující pěšky odchází z Měřína po ranní mši svaté se sochou Panny Marie, družičkami a mládenci.

Již také tradiční pouť do Žarošic bude v sobotu 10. září. Odjezd autobusu bude ve 13 hodin z Měřína. Pokud bude třeba, autobus přijede i do Uhřínova. Na pouť se také chystáme s družičkami a sochou Panny Marie.

Pouť děkanství do Kostelního Vydří, v rámci Roku milosrdenství bude 17. 9. Začátek programu je v 16:00 hod. Do Kostelního Vydří můžeme jet společně autobusem – je třeba se nahlásit – nebo osobními auty. Prosím, počítejme zvláště s touto poutí.

200. pouť Nový Jeruzalém – mimořádně v sobotu, ke které projdeme Svatou branou Božího milosrdenství ve žďárské basilice. Pouť se koná 13. srpna. Začátek je v 18 hodin. Připomínám úmysly, na které se modlí: 1) o nová a trvalá kněžská a řeholní povolání 2) o věrné a obětavé spolupracovníky duchovních 3) o vzrůst víry v našem kraji 4) o pokoj a mír ve světě a v našich rodinách 5) o život těla a duše pro všechny počaté děti 6) na smír za hříchy celého světa. Mnohé věci si můžeme pouze vyprosit!