aktuality od 31.7. do 7.8. 2016

31 Čvc

 18. neděle v mezidobí      31 . 7. 2016

Myšlenka z neděle: Bratři! Když jste s Kristem byli vzkříšeni, usilujte o to, co pochází shůry, kde je Kristus po Boží pravici. Na to myslete, co pochází shůry, ne na to, co je na zemi.

Úmysly mše svaté:
NE:
– 8:00 – Za zemřelého manžela Filipa a Andělu Moravovy/ Za rodiče Hrůzovy a rodinu  10:30 – za farnost
PO: – Památka sv. Alfonsa z Liguori, biskupa a učitele církve – 7:00 – Za rodiče Peterkovy a duše v očistci/Na úmysl dárce
ÚT: – Sv. Eusebia – 7:00 – Za rodiče Peroutkovy a Lea/ Za klid a pokoj v rodinách 18:00 Pavlínov
ST: – 18:00 – Za rodiče Kubišovy, syna Josefa, rodiče Padalíkovy a duše v očistci/ Na poděkování za Boží ochranu
Čt: – Památka sv. Jana Marie Vianneye, kněze – 7:00 – Za manžele a rodiče Sedlákovy/ Za zdárnou operaci a uzdravení 15:00 – Za Boží požehnání a ochranu pro poutníky
PÁ:18:00 – Za Josefa Vávru, rodiče Vávrovy, Dohnalovy a Dufkovy/Na úmysl dárce
SO: – Svátek Proměnění Páně – 7:00 – Na úmysl dárce, za nenarozené děti
NE: – 8:00 – Za Marii Syslovu, rodiče Syslovy, Bendovy a duše v očistci/Za víru v rodině 11:00 – za farnost

Oznámení pro farnost Měřín

Minulou neděli jste při sbírce na farnost darovali 16 500 Kč. Prosím, přijměte poděkování. Děkuji také všem, kteří pro farnost žijete aktivně a za farnost se modlíte. Za vás všechny, a také všechny dobrodince, budu sloužit mši svatou při farní pouti v Lurdech, a to v neděli 7. 8.

Dnes vrcholí Světové setkání mládeže se Svatým Otcem v Krakově. Vyprošujme účastníkům, aby radost ze setkání s Kristem, se svatým Otcem Františkem a církví z celého světa pokračovala i v domovských farnostech.

Poděkování panu kaplanovi za roční působení ve farnosti se uskuteční v neděli 21. 8. při ranní mši svaté. Od 1. 8. má pan kaplan nové působiště, a to ve farnosti Telč. Děkujeme a prosíme, aby to, co dobrého zasel v naší farnosti, vzrostlo a přineslo užitek, a také prosíme o Boží požehnání do nového působiště.

Prosím také o modlitbu při hledání nejlepších řešení v uspořádání pastoračních aktivit, bohoslužeb ve farnosti i nezbytných provozních aktivit. Děkuji těm, kteří již nabídli svoji pomoc.

Děkuji těm, kteří přišli na brigádu na zídku mezi kostelem a farou. Škoda jen, že se sešlo tak málo ochotníků, že jsme ani nestačili vypít zakoupené nápoje k občerstvení. Bohužel ani udělat to, co bylo nutné. Doufal jsem, že právě o prázdninách bude snad i více z řad mladých.

Fotografie a DVD z jáhenského svěcení jsou vystaveny v kostele. Zájemci, objednejte si.

Po dobu mé nepřítomnosti ve farnosti, v naléhavých situacích, obracejte se na faru do Velkého Meziříčí. Kontakt je ve vývěsce pod věží.

Úklid kostela zajišťuje Pustina, následuje Blízkov. Hledáme posily! Uklízet se může i v odpoledních hodinách!

8. 8. bude ve farní garáži sběr šatstva pro Diakonii. Info na plakátě. Prosím, respektujte časy!