aktuality od 24.7. do 31.7.2016

24 Čvc

17. neděle v mezidobí                                   24 . 7. 2016

Myšlenka z neděle: „Chci tě chválit, Hospodine, celým svým srdcem, – žes vyslyšel slova mých úst“. Volali jsme s důvěrou, abychom se mohli k této biblické větě připojit?

Úmysly mše svaté:
NE:
– 8:00 – Za farnost/ Za Andělu Hyanovu, dceru Blanku a celou rodinu 10:30 – Za Žofii a Františka Šaškovy, za Anežku a Františka Simetingerovy a syna Františka/Poutní Jersín
PO: – Svátek sv. Jakuba, apoštola – 7:00 – Za Marii a Františka Musilovy/ Za rodiče Hrůzovy a celou rodinu
ÚT: – Památka sv. Jáchyma a Anny, rodičů Panny Marie – 7:00 – Za rodinu Cejpkovu, celý rod a duše v očistci/ Za dp. Ludvíka Hlaváče
ST: – Památka sv. Gorazda a druhů – 18:00 – Za Bohuslava a Emilii Požárovy, zetě Jana a Bohumilu Dobrovolných, dceru Evu a zemřelou přízeň/Na úmysl dárce.
Čt:7:00 – Za Ladislava Nožičku, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu/ Za dp. Augustina Dragouna a Antonii Cihelkovu
18:00 – Černá
PÁ:Památka Sv. Marty – 18:00 – Za Karla Cejnka, rodiče Cejnkovy, Jelínkovy a duše v oč./ Za Karlu Hartmanovu a rodinu
SO: – Sv. Petra Chryzologa, biskupa a učitele církve – 7:00 – Za Annu Nožičkovu, manžela, rodiče Tomanovy a duše v očistci/ Za rodinu Blažkovu a Anastázii Fialovu
NE: – 8:00 – Za zemřelého manžela Filipa a Andělu Moravovy/ Za rodiče Hrůzovy a rodinu  10:30 – za farnost

Oznámení pro farnost Měřín

Minulou neděli jste při sbírce na farnost darovali 16 494 Kč. K tomu ještě 3000 Kč mimořádné dary. Také dnešní sbírka je určena na stejný úmysl. Prosím, přijměte poděkování. Děkuji také všem, kteří pro farnost žijete aktivně a za farnost se modlíte. Za vás všechny budu sloužit mši svatou při farní pouti v Lurdech.

Děkuji všem za mimořádné dary na koberec do kostela.

Děkuji také mladým nejen z naší farnosti, kteří uspořádali minulý týden farní příměstský tábor. Přeji a vyprošuji jim požehnaný čas. Některým na Světovém setkání mládeže se Svatým Otcem v Krakově.

Všechny farníky prosím o modlitbu za toto setkání, za papeže i mladé, aby se dokázali otevřít Duchu svatému. Je to významná událost v životě církve i mladých lidí.

Prosím také o modlitbu při hledání nejlepších řešení v uspořádání pastoračních aktivit a bohoslužeb ve farnosti. Je velmi pravděpodobné, že dojde i k omezení bohoslužeb.

Setkání poutníků, kteří se účastní poutního zájezdu do Francie, je dnes v 17:30 hod na faře. Dostanete informace a budete seznámeni s průběhem poutě. Prosím, přineste doplatek. Setkání se mohou účastnit i ti, kteří z různých důvodů nemohou jet. Případní zájemci se mohou přihlásit.

Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následuje Pustina. Hledáme posily! Uklízet se může i v odpoledních hodinách!

Je potřebné opravit zídku mezi farou a kostelem. Prosím o brigádu na otloukání omítky. Brigáda se koná v úterý a středu, dopoledne i odpoledne. Vždy od 8. hodiny a od 16. hodiny. Přijďte aspoň na chvíli!  Nářadí s sebou.

8.8. bude ve farní garáži sběr šatstva pro Diakonii. Info na plakátě.