aktuality od 28. 2. do 6. 3. 2016

28 Úno

3. neděle postní                                                       21. 2. 2016

Myšlenka z neděle: Bože, studnice milosrdenství a dobroty, ty nám dáváš příležitost, abychom svou hříšnost léčili modlitbou, postem a štědrostí; pohleď, jak ve svědomí cítíme svou vinu a pokorně se z ní vyznáváme, ukaž na nás své veliké slitování, odpusť nám a pozvedni nás k sobě.

Úmysly mše svaté: – 8:00 –. Za 2 rodiče a vnuka Libora / Za Annu a Františka Jonášovy, za živé a zemřelé příbuzné a za duše v očistci 10:30 – za farnost 14:00 – Křížová cesta.
PO: – 7:00 – Za P. Vincence Vlacha, živé a zemřelé kněze a jáhny/ Za Josefa Chlubnu a celou přízeň
ÚT: – 7:00 – Za Ludvíka Matouška a 2 rodiče
ST: – 9:00 – Pohřeb pana Ladislava Peterky 17:30 – Křížová cesta 18:00 – za rodiče Valentovy, Kadlecovy, děti, Annu Peřinovu a duše v oč. / Za Zdeňku Střechovu a celou rodinu
Čt: – 7:00 – Za zemřelé rodiče, přízeň a duše v očistci 17:00 – Pavlínov
PÁ: – PRVNÍ PÁTEK V MĚSÍCI – 17:00 Vystav Nejsvětější svátosti 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za rodinu Necidovu, Lázničkovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci/Za rodiče Rousovy a celou živou a zemřelou rodinu
SO: – 7:00 – Za Ludmilu Šoukalovu a duše v očistci/ Za Josefa a Marii Smejkalovy, živé a zemřelé příbuzné a duše v očistci
NE: – 8:00 – Za rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu/ Za Jana Růžičku, manželku a oboje rodiče 10:30 – za farnost 14:00 – Křížová cesta – ZAJIŠŤUJÍ MAMINKY

Oznámení pro farnost Měřín

Děkujeme všem, kdo jste se zapojili do sbírky minulou neděle, určenou na splacení dluhu farnosti. Darovali jste 29780 Kč + 2000 Kč samostatně.

Dnešní sbírka je určena na pastorační aktivity papeže Františka.

Modlitební štafety na úmysly Nového Jeruzaléma se ujímá obec Černá.

Úklid kostela zajišťuje Blízkov, následuje Geršov.

24 HODIN PRO PÁNA je název aktivity, pocházející od papeže Františka. Jedná se o čas, který chceme dát Pánu, snad navíc, strávit ho s Pánem v modlitbě. Aktivita se uskuteční v kostele ve Velké Meziříčí 4. – 5. března. Naše a Uhřínovská farnost se může společně zapojit v pátek od 21. do 23. hodiny. Prosím, ozvěte se kvůli dopravě. Aktivita je celosvětová.

Od neděle 6. 3. povedou křížové cesty jednotlivé skupiny. Příští neděli budou maminky. Prosím, neberme to tak, že modlitbu zajistí určitá skupinka, ale je to příležitost se společně jako mámy, mládež, tátové pomodlit za to, co žijeme, za naplnění poslání, které máme zde na světě. Křížová cesta souvisí s vykoupením člověka, je to mocná modlitba. Přijdeme?

Podobně jako loni, bude i v tomto roce křížová cesta, která má svůj počátek v kostele a zakončení u tří křížů na hřbitově. Uskuteční se 11. 3. po večerní mši svaté.

Postní doba nás vede k tomu, abychom byli milosrdní jako Otec. O které milosrdenství v daném týdnu usilujeme, je řečeno v neděli. Rodiče, pomáhejte i vašim dětem, které mohou po splnění ozdobit jedny z dveří do zpovědnice, kde se nám dostává velkého milosrdenství. Při pohledu na zpovědnice musíme zatím říct, že se jedná o „suchý rok“. Nezapomeňme, že i tento způsob vyjádření, je svědectvím. Přejeme požehnanou postní dobu.