aktuality od 7. do 14. 2. 2016

8 Úno

5. neděle v mezidobí                                              7. 2. 2016

Myšlenka z neděle: Chci tě chválit, Hospodine, celým svým srdcem, žes vyslyšel slova mých úst. Slavit budu tvé jméno pro tvou dobrotu a věrnost. Jsou to také moje slova?

Úmysly mše svaté:

NE: 8:00 – Za Miroslava Semráda, rodiče a příbuzné 10:30 – za farnost/ Za Drahoslavu Kolouchovu a Miloslava Koloucha a celou rodinu 18:00 – modlitba chvály.
PO: – Sv. Jeronýma Emilianiho/ Sv. Josefiny Bakhity 7:00 – Za Karla Mužátka, syna Káju, rodiče Mužátkovy a celý rod / Za zemřelé rodiče, nemocnou sestru a bratra Vojtěcha 14:30 – Pohřeb paní Syslové.
ÚT: – 7:00 – Za Libora Krčála.
ST: – Popeleční středa, den přísného postu – 7:00 – Na úmysl dárce/ Za zemřelé rodiče a vnuka Vlastíka a celou živou a zemřelou rodinu 18:00 – Za živé a zemřelé členy růžencového bratrstva z Pavlínova
Čt: – Panny Marie Lurdské – Světový den nemocných – 7:00 – Za Jaromíra Koldu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu Doležalovu 17:00 – Meziříčko.
PÁ: – 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za Josefa Procházku, 2 rodiče a duše v očistci/ Na úmysl dárce.
SO: – 8:00 – Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Řezníčkovu, Chlubnovu a přízeň/ Za Václava Urbana a živou a zemřelou rodinu.
NE: – 8:00 – Za rodinu Řezníčkovu a duše v očistci/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 10:30 – za farnost 14:00 – Křížová cesta

 

Oznámení pro farnost Měřín

Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následuje Nová Zhoř.

Socha Panny Marie, Růže tajemné, ráda přijme místo přechodného přebývání v našich rodinách. Info. v sakristii.

Děkujeme za dar 2000 Kč ve prospěch farnosti.

Pouť Nového Jeruzaléma 15. 2. 2016 v 17:00 hodin.

 Uprostřed příštího týdne vstupujeme do postní doby, kterou letos slavíme v rámci Roku Milosrdenství.

Hraničními dny postní doby je Popeleční středa a Velký pátek. Jsou to dny přísného postu. Součástí přísného postu je půst od masa, tím jsou vázáni všichni zdraví od 14 let a půst újmy, kterým jsou vázáni všichni od 21 do 59 let. Vlastní půst nás nemá trápit, ale pomáhat obnovovat a zušlechťovat vztah k Bohu. Po celou dobu postní si zvykejme denně odepřít nějakou maličkost něco dovoleného z lásky k Pánu Ježíši a za pokání, zvlášť každý pátek. Tak si můžeš již na světě vytrpět tresty za své hříchy, můžeš si nashromáždit zásluhy pro nebe a upevnit svou duši v dobrém.

Byli jsme stvořeni k Božímu obrazu, ale často se v životě objevují přemalby. Proto je vhodná pro postní dobu i duchovní obnova, kdy se zamýšlíme za pomocí Písma nad svým životem. V naší farnosti začíná v sobotu 13. 2. od 8 hodin. Přednášky jsou dopoledne a odpoledne od 14:30 h. Křížová cesta je způsob jak konat pokání a s Ježíšem dojít ke vzkříšení. V naší farnosti budou před večerní mši svatou a v neděli odpoledne.

V sobotu 13. února, v rámci Světlového dne nemocných a v rámci postní duchovní obnovy, je možnost společně přijmout svátost nemocných. Je vhodné, aby se ti, kdo chtějí přistoupit k přijetí svátosti, připravili také svátosti smíření.