aktuality od 13.12 do 20.12. 2015

15 Pro

3. adventní neděle

Sám Bůh pokoje kéž vás dokonale posvětí. Ať si uchováte ducha neporušeného a duši i tělo neposkvrněné pro příchod našeho Pána Ježíše Krista.
Úmysly mše svatých: NE – 8:00 – Za Vladimíra Krejčího a rodiče/ Na poděkování za dožití se požehnaného věku s prosbou o další pomoc a ochranu 10:30 – za farnost
PO: 7:00 – Za rodiče Klímovy, syna Jiřího, rodiče Rousovy, živou a zemřelou rodinu/ Za živé a zemřelé členy Matice Velehradské
ÚT: – 7:00 – Za Marii Kujalovu, manžela a za Františka
ST – 18:00 – Za Jana Peterku, Konráda Mráze, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci/ Za živou a zemřelou rodinu Hrůzovu, Hartmanovu a Punčochářovu
ČT – 7:00 – Za rodiny a hnutí matek 17:00 – Jersín, Černá
PÁ: – 18:00 – Za Josefa Vávru, živou a zemřelou rodinu/ Za rodiče Novotných a Rozmarinovy
SO – 7:00 – Za rodinu Válkovu a Krejčovu/ Za Petra Heneše, živou a zemřelou rodinu Henešovu a duše v oč.
NE – 8:00 Za rodiče Rysovy, rodiče Klimešovy a syna Josefa/ Za Josefa Svobodu,  ctihodnou sestru Magdalénu a živou rodinu 10:30 Za farnost

Oznámení pro farnost Měřín

Dnes v 17:00 hod. je zde v kostele Adventní koncert ŠUM Měřín. Modlitby matek dnes nejsou.

Úklid kostela zajišťuje Geršov, následuje Černá.

Sbírky jsou až do konce roku určeny na splacení dluhu farnosti. Děkujeme za mimořádný dar 6000 Kč.

Ve středu po mši svaté v 19:00 hod je příležitost ke křesťanskému vzdělávání. Nahlídneme do Božího království.

Ve čtvrtek začíná bezprostřední příprava na oslavu narození Ježíše Krista. Do této přípravy také patří:
Svátost smíření – 22. 12. od 13:00 hod. Zpovídat bude více kněží. Prosíme, udělejte si čas, nenechávejte přijetí této svátosti na svátky!  Budou velmi omezené možnosti.

V pátek zemřel bývalý biskup Českobudějovické diecéze Mons. Jiří Paďour. Vzpomeňme v modlitbách.

Tříkrálová sbírka bude v sobotu 2. ledna 2016. Prosíme další ochotné dobrovolníky, aby se zapojili.

Modlitba za nového pomocného biskupa: Milé sestry, milí bratři, požádal jsem Svatého otce Františka o jmenování pomocného biskupa pro brněnskou diecézi a prosím Vás, abyste jeho rozhodování provázeli svými modlitbami.
                                                                                        Váš biskup Vojtěch.

V týdnu před námi navštívíme nemocné a nemohoucí. Prosíme, nemocní, dejte o sobě vědět. Je nepochopitelné, až bolestné, když slyšíme: celý život jsem chodil do kostela, nyní už to nejde. Nemocní, ujišťujeme vás, že Ježíš chce přijít za vámi! On nenechává člověka osamoceného, neodvrací se od nemohoucího!

Příští neděli se u kostela, za nepříznivého počasí na faře, uskuteční Jarmark. Nabízeny budou výrobky děti i dospělých, které vznikly ve volnočasových aktivitách. Zakoupením výrobků podpoříte nejen charitativní projekt, ale povzbudíte i ty, výrobky připravily. Děkujeme.

Začal ROK MILOSRDENSTVÍ. Nebojme se prosit Boha a nebojme se očekávat  zázrak proměny našeho života.  Přejme si: kéž poznáme v tento čas, co vede k pokoji. Kéž poznáme a prožijeme čas, kdy se k nám Bůh sklonil.