aktuality od 25.10. do 1.11.2015

29 Říj

 

 30. neděle v mezidobí                                           25. 10. 2015
VÝROČÍ POSVĚCENÍ KOSTELA

Myšlenka z neděle: Nevíte, že jste Boží chrám a že Duch Boží ve vás přebývá? Kdo ničí chrám Boží, toho zničí Bůh; neboť Boží chrám je svatý, a ten chrám jste vy.
Úmysly mše svatých: NE: 8:00 – za farnost; 10:30 – Za manžela Františka, syna, dceru, 2 rodiče a duše v očistci / Za Vladimíra Panáčka, manželku Hedviku a syna Pavla.
PO: 7:00 – Za Alžbětu Šlechtickou, manžela Jana a duše v očistci/Za rodinu Požárovu, Zemanovu, Svobodovu a duše v oč.
ÚT: 7:00 – Za Hermínu a Karla Lázničkovy, zetě, vnuka, živou a zemřelou rodinu Veselých.
ST – Svátek sv. Šimona, a Judy, apoštolů: 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Mužátkovu, Řezníčkovu a duše v očistci / Za Jiřinu Punčochářovu, manžela a dvoje rodiče.
ČT – Památka bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice: 7:00 –
Za živou a zemřelou rodinu dr. Antonína Procházky.
PÁ: 15:00 – Příležitost ke svátosti smíření; 18:00 – Za Zdeňku a Jaroslava Večeřovy / Za Františka Jašu a 2 rodiče.
SO – sv. Wolfganga, biskupa: 7:00 – Za rodiče Pacalovy, Benáčkovy a přízeň / Za Karla Pánka a přízeň – 18:00 chvály.
NE – Slavnost všech svatých: 8:00 – Za Jaroslava Kadlece, 2 rodiče, děti, Mons. Stejskala a duše v očistci / Za Jana Rosu, rodiče Chlubnovy a celou přízeň; 10:30 – Za farnost

Oznámení pro farnost Měřín

Při sbírce na misie jste minulou neděli darovali 23 000 Kč. Dnešní sbírka je určena na splacení dluhu farnosti. Děkujeme všem, kdo jste darovali finanční obnos, i těm, kdo se za farnost modlíte a obětujete.

Děkujeme také za dar 10 000 Kč na potřeby farnosti.

Dnes v 17 hodin bude v kostele koncert chrámové scholy z Radostína.

Začátek přípravy na přijetí svátost biřmování bude v sobotu 31. října v 8:30 na faře.

Kalendáře na r. 2016 jsou k zakoupení v sakristii; cena 65 Kč

Úklid kostela zajišťuje Měřín 2, následuje Dědkov.

Na středu odpoledne od 13 do 17 hodin zveme zvláště děti, které se zúčastnily prázdninových dní na faře a farního tábora (ale nejen je), k setkání. Náplní setkání budou vzpomínky na prázdniny, vyrábění pomůcek ke společné oslavě Všech svatých a Památky zemřelých. Příspěvek na materiál a režijní náklady je 30 Kč.

Příležitost k přijetí svátosti smíření před památkou zesnulých je přede mší svatou, zvláště v pátek od 15 hodin.

V týdnu od 1. do 8. 11. je možné získat plnomocné odpustky pro duše v očistci. Odpustkem se promíjejí časné tresty za hříchy, které jsou již odpuštěny. Odpustky pro duše v očistci může získat člověk, který s láskou a důvěrou v Boží milosrdenství koná skutky stanovené církví a dovolává se přitom zásluh Ježíše Krista. Obvyklé podmínky jsou: svátost smíření, svaté přijímání, modlitba na úmysl Svatého otce. V kostele mohu získat 1. a 2. 11. přidám-li modlitbu Páně a Věřím v Boha. Na hřbitově mohu získat 1.–8. 11., přidám-li jakoukoli modlitbu za zemřelé. Výsledek této charitativní akce se dozvíme až na věčnosti.

Zvláštní poděkování všem, kdo jste se v letošním roce podíleli na opravách fary a kaple, a to fyzickou přítomností, ale i modlitbou a přinášenými oběťmi, připravujeme na 17. listopad od 11:00. Bližší informace později.