aktuality od 20. 9. do 27. 9. 2015

20 Zář

 25. neděle v mezidobí                                             20. 9. 2015

Myšlenka z neděle: Ježíš se jich zeptal: „O čem jste cestou rozmlouvali?“ Oni mlčeli, snad nechtěli říct, styděli se? I my nemáme někdy chuť mluvit s Ježíšem o tom, co prožíváme. A přesto by to bylo dobré!

Úmysly mše svatých:
NE: – 8:00 – za farníky, dobrodince a nemocné/
Za rodiče Fialovy, Vladimíra Hladíka a živé a zemřelé příbuzné 10:30 – Za rodiče Panáčkovy, vnuka, 2 rodiče a děti 10:30 – Poutní Dědkov
PO –
Svátek sv. Matouše, apoštola a evangelisty – 7:00 – Za Zdeňka Haláska, živou a + rodinu/ Za Marii Zdvihalovu, prosba za dar zdraví a Boží milosti.
ÚT – 7:00 – Za Andělu Svobodovu
ST – Památka sv. Pia z Pietrelciny, kněze 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Čermákovu a přízeň/ Za Blanku Srpovu, manžela, syna a dvoje rodiče
ČT –   7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Šoukalovu a Řezníčkovu 18:00 – Černá
PÁ – 18:00 –
Za Josefa Vávru a živé a zemřelé z rodiny/ Za živé a zemřelé rodiny Bukovy, Lysákovy, Boháčkovy a Boží pomoc a ochranu
SO – Sv. Kosmy a Damiána, mučedníků7:00 – Za Hedviku a Stanislava Plašilovy a celou zemřelou přízeň/ Za Františka Šoukala a Boží pomoc pro celou rodinu/ Za obrácení a spásu. 13:30 – Jersín – setkání rodáků
NE: – 8:00 – Za rodinu šlechtickou, Holubovu, Boží ochranu pro celou rodinu a duše v očistci 10:30 – Za farníky 10:30 – Poutní mše sv. v Blízkově – Za živé a zemřelé občany Blízkova

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste dnes přispěli do sbírky určené na splacení dluhu farnosti. Na všechny dobrodince pamatujeme zvláště při mši svaté v 8:00 h.

Poděkování všem, kdo jste připravili dnešní slavnost Poděkování za úrodu. Den vděčnosti bude pokračovat odpoledne na faře, setkáním při písničce u harmoniky.

Poděkování všem, kdo přišli pomoci s úklidem na farním dvoře, zahradě a kolem kapličky.

Úklid kostela zajišťuje Geršov, následuje Černá.

Setkání Modlitby matek začínají každou neděli v 18 hodin.

Přihlášky k přípravě na biřmování jsou na faře a v sakristii

Přihlášky děti k přípravě na přijetí prvního svatého přijímání obdrží děti ve škole. Náboženství ve škole probíhá podle rozvrhu. Rodiče prosím, dohlédněte na docházku. V případě, že rodiče naznají, že jejich děti již nepotřebují náboženské vzdělání a rozhodnou se děti do výuky ve škole neposílat, prosím, zašlete písemné odhlášení.

Připomínám mše svaté pro děti: Pátek 18:00 h. Od 17. hodin se schází na faře děti především na zpívání, ale nejen.

Oprava kaple Panny Marie se blíží k závěru. Zbývají dokončit některé odborné práce, dále pak vnitřní a vnější nátěry, a terénní úpravy. Mnohé práce může vykonat kdokoliv. Prosím naléhavě o pomoc. Zbývá nám již velmi málo dní. Předání hotové opravy je začátkem října. Podařilo se sehnat nemalou částku peněz na opravu. Pokud by se nám nepodařilo opravu dokončit v termínu nebo podle závazného rozhodnutí o opravě, na peníze nedosáhneme. Opravu bychom pak museli hradit z vlastních zdrojů. Prosím přihlaste se, ať můžeme jednotlivé práce koordinovat. Děkuji!

Přejeme požehnaný sváteční den, v blízkosti toho, který se nás ptá, o čem přemýšlíme, čím žijeme…