aktuality od 26. 7. do 2. 8. 2015

26 Čvc

 17. neděle v mezidobí                                       26. 7. 2015

Myšlenka z neděle: Ať tě chválí, Hospodine, všechna tvá díla – a tvoji zbožní ať tě velebí! – Ať vypravují o slávě tvého království, – ať mluví o tvé síle. Oči všech doufají v tebe – a ty jim dáváš pokrm v pravý čas. – Otvíráš svou ruku – a sytíš vše živé s laskavostí.

Úmysly mše svatých:
NE: 8:00 –
Za Miroslava Semráda, rodiče, živou a zemřelou přízeň/ Za Annu Chlubnovu a celou živou a zemřelou rodinu 10:30 – Za farníky 10:30 Jersín pouť.
PO – 7:00 – sv. Gorazda a druhů
– Za rodiče Hartmanovy, dceru, zetě a přízeň/ Za alkoholiky a závislé/ Za živou a zemřelou rodinu Zachovu, Urbánkovu a za Boží pomoc a ochranu.
ÚT – 7:00 – Za rodiče Cejnkovy, Karla Cejnka a duše v očistci.
ST: – 18:00 – památka sv. Marty – Za rodiče Novotných a 2 syny/ Za Annu Dorůžkovu, manžela a syna s manželkou.
ČT –7:00 – Sv. Petra Chryzologa, biskupa a učitele církve – Za Jaroslava Kadlece 2 rodiče, + děti, Mons. Stejskala a duše v očistci 18:00 – Černá.
PÁ – 18:00 – Památka sv. Ignáce z Loyoly, kněze –
Za rodiče Peterkovy a duše v očistci/ Za Marii Doležalovu, manžela a syna.
SO: – 7:00 – Památka sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa a učitele církve – Za Annu Nožičkovu, manžela, rodiče Tomanovy, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu/ Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Strašákovu, Klobásovu a Zemanovu.
NE: – 8:00 – Za farníky/ Na daný úmysl. 10:30 – Za rodiče Kubišovy, syna Josefa, rodiče Padalíkovy a duše v očistci.

Další oznámení pro farnost Měřín
Poděkování všem,
kdo jste přispěli minulou neděli do sbírky finančním obnosem. Darovali jste celkem 32 400 Kč. Zvláštní poděkování těm, kdo přispěli většími bankovkami, a také vám, kdo se za farnost modlíte a obětujete, nebo pomáháte za „Zaplať Pán Bůh“.
Poděkování všem, kdo jste se ve velkém počtu na odvozu lešení.
Poděkování rodině, díky které našla putovní socha Panny Marie nový přechodný domov. Také vám, kteří jste se ke stejnému postoji rozhodli a přijmete sochu Panny Marie v budoucnosti. Kdo chce tuto příležitost využít, informujte se v sakristii.  Poděkování mladým za organizaci a vedení farního tábora dětí.Úklid kostela zajišťuje Měřín 1, následuje Měřín 2.
Modlitby matek dnes v 19:00 h.