aktuality v týdnu od 31.5. do 7.6. 2015

31 Kvě

 Slavnost Nejsvětější Trojice

Myšlenka z neděle: Hle, já jsem s vámi po všechny dny až do konce světa!“

Úmysly mše svatých: Ne: 8:00 – za děti u 1. sv. přijímání, jejich rodiny a farní společenství/ Na daný úmysl 10:30 Za Karla Solaře, manželku, 2 rodiče a + rodinu 11:00 Geršov 16:30 Májová pobožnost u kaple Panny Marie ve Valše
PO – 7:00 – Památka sv. Justina, mučedníka
– Za Bohumila Pejchala, rodiče Pejchalovy a Bukovy/ Za Dp. Aloise Ambroze a sestru Marii.
ÚT – 7:00 – Za Marii Vrbickou, živou a zemřelou rodinu. Vrbických a Milana Říhu 18:00 – Pavlínov
ST: –
18:00 – Památka sv. Karla Lwangy a druhů, mučedníků – Za Annu a Josefa Pólovy, živou a zemřelou rodinu/ Za Aloisii a Metoděje Bukovi, Kamila Boháčka, pokoj a mír.
ČT – 18:00 – Slavnost Těla a Krve Páně – Za rodinu Mužátkovu, rodiče Tůmovy, Marii Rychteckou a d. v  očistci.
PÁ: – První pátek v měsíci – Památka sv. Bonifáce, biskupa a mučedníka – 18:00 – Za Jana Peterku, Konráda Mráze, rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci./ Za Dp. Augustina Dragouna a Antonii Cihelkovu.
SO: – První sobota v měsíci – 7:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, děti a duše v očistci/ Za živou a zemřelou rodinu Šoukalovu a Řezníčkovu/ Za Jana Symonidese s prosbou za dar zdraví, vedení Duchem sv., přímluvu P. Marie a život v Boží milosti
NE: 10. Neděle v mezidobí – Slavnost Těla a Krve Páně a eucharistický průvod – 9:30 h – Za Josefa Zemana, 2 rodiče, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu, Josefu Rychlou a duše v očistci/ Za Elišku a Karolínu Fialovy, rodiče
a sourozence.

 Další oznámení pro farnost Měřín

Dnes v 11:00 poutní mše svatá v Geršově.
V sobotu v 9:00 pohřeb
pana Zavadila z Černé.
Do sbírky na charitu jste minulou neděli darovali 12 154 Kč. Děkujeme.
Děkujeme za dar 3000 a 1000 Kč.

Poděkování patří všem, kdo jste během týdne přišli a pokračovali na fasádě fary.

Úklid kostela zajišťuje, Milíkov následuje Nová Zhoř.

Májová pobožnost je dnes u kapličky Panny Marie Lurdské ve Valše. Dnešní den je to 90 roků od žehnání sochy Panny Marie. Po májové bude následovat občerstvení, popovídání si, snad i trochu zpěvu… Jak se ke kapličce dostaneme: od fary společně pěšky v 15:45 h. 16:00 h. přeprava nemohoucích auty, individuálně kdykoliv. Začátek májové pobožnosti je v 16:30 h. Odvoz nemohoucích zpět je také zajištěn.

Pouť první soboty v obvyklém čase v Netíně.

Příští neděli slavíme a děkujeme za dar Těla a Krve Pána Ježíše. Tento den bude ve farnosti jen jedna mše svatá, a to v 9:30 h. po ní Eucharistický průvod. Přijďme všichni vyznat víru v živou přítomnost Pána Ježíše mezi námi, poděkovat za dar eucharistie, za chléb věčného života.
Maminky dětí, které byly dnes u prvního svatého přijímání – a nejen je – prosíme, aby vypravily děti příští neděli na Slavnost těla a krve Páně za družičky a mládence.

Příští neděli slavíme a děkujeme za dar Těla a Krve Pána Ježíše.
Tento den bude ve farnosti jen jedna mše svatá, a to v 9:30 h. po ní Eucharistický průvod. Přijďme všichni vyznat víru v živou přítomnost Pána Ježíše mezi námi, poděkovat za dar eucharistie, za chléb věčného života.
Svátost Těla a Krve Páně byla ustanovena při poslední večeři. Zvláštním způsobem si tento dar připomínáme na Zelený čtvrtek a ve čtvrtek po Slavnosti Nejsvětější Trojice. Slavnostním průvodem se eucharistie uctívá od počátku 14. století. Průvod ke čtyřem oltářům je zvykem v našich krajinách, čtyři oltáře, vyjadřují světové strany, modlitbou u oltářů si vyprošujeme Boží ochranu od všeho zlého.

Celý měsíc červen je zasvěcen úctě BSP. Pamatujme na boží lásku ve svých rodinách, zasvěťme naše rodiny Božskému srdci.