aktuality od 6.8. do 13.8.2023

5 Srp

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 6. 8. do 13. 8. 2023

NE: – 18. neděle v mezidobí – 7:45 Za rodiče Nožičkovy a Tomanovy, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 9:15 Za farnost

PO: – Mše svatá ve farnosti není.

ÚT: 19:00 Bohoslužba slova,adorace, svaté přijímání. Mše sv. není, Ježíš ano.

ST: – Svátek sv. Terezie Benedikty od Kříže, panny a mučednice, patronky Evropy – 19:00 Za Drahoslavu Kolouchovu, Miroslava Koloucha a živou rodinu.

ČT: – Svátek sv. Vavřince, jáhna a mučedníka – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ: – Památka sv. Kláry, Panny – 19:00 Za obrácení a spásu.

SO: – Sv. Jany Františky de Chantal, řeholnice – 19:00 Za manžela Františka Sýkoru, živou a zemřelou rodinu.

NE: – 19. neděle v mezidobí – 7:45 Za rodiče Hladíkovy, syny Josefa, Václava, manželku Jarmilu, Františka, vnuky Dalibora, Renatku, Lukáše, manžele Mrázovy, živé a zemřelé příbuzné

******

Poděkování za úklid kostela ženám z Černé, následuje skupina Pavlínov 1.

Pouť v Netíně, kterou mnozí navštívíte, je příští neděli. Co kdyby pěší poutníci, kteří vychází z Měřína, přijali pozvání k požehnání na cestu, které je v kostele, v závěru mše svaté? Pak se sochou Panny Marie – pokud se rozhodneme sochu Panny Marie vzít a nést – vyšli z kostela a vydali se na cestu. Program a doprovodný program Netínské poutě sledujme na plakátech. Milost Boha, který nás zve na cestu spásy, který nám žehná, ať je s vámi.

Poutě ve farnosti Měřín a Uhřínov: 10. září – Dědkov, Panny Marie Bolestné, 17. září Uhřínov – Povýšení svatého kříže, 25. září Blízkov, sv. Václava.

Poutě mimo farnost: 9. září Žarošice, konec října, Stará Boleslav. Obě poutě budou za předpokladu, že se přihlásí dostatečný počet lidí do autobusu.

Udělování svátosti biřmování: 8. října v 9:15.

Sbírka na farnost bude v neděli 20. srpna.

Výstava VIA POPULI DEI – Cesta Božího lidu – je instalování v Brně, v kryptě katedrály sv. Petra a Pavla., denně od 10 do 17 hodiny. Farnost zapůjčila Diecéznímu muzeu exemplář, je tedy možné navštívit výstavu zdarma. Je třeba mít potvrzení, že jste z farnosti.

Pěší pouť na Velehrad je od 20. 8. – 26. 8. Trasy a bližší informace na plakátu. Je možné se účastnit poutě v závěrečný den, pojede autobus, je třeba se přihlásit.

19. Diecézní pouť rodin bude 2. září v areálu kláštera Porta coeli v Předkláštěří u Tišnova.

.