aktuality od30.7. do 6.8.2023

30 Čvc

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 30. 7. do 6. 8. 2023

NE: – 17. neděle v mezidobí – 7:45 Za rodinu Vaňkovu a Kubišovu – 9:15 Za Jarmilu a Ladislava Drápelovy, dceru, rodiče, sourozence a rodiče Sobotkovy a jejich děti.

PO:Památka sv. Ignáce z Loyoly, kněze – 7:00 Za živou a zemřelou rodinu Černých a Pólovu a duše v očistci.

ÚT: Památka sv. Alfonza Marie z Ligouri, biskupa a učitele církve – 7:00 Za účastníky Světového setkání mládeže 19:00 Pavlínov.  

ST: – 19:00 Za rodinu Moravovu.

ČT: – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ: – Památka sv. Jana Marie Vianneye, kněze – 19:00 Za živou a zemřelou rodinu Mužátkovu, Jonákovu, Krčilovu, Soukopovu, Řezníčkovu a duše v očistci.

SO: – Posvěcení římské baziliky Panny Marie – 7:00 Na poděkování za dožití se požehnaného věku, za zemřelého manžela, dvoje rodiče, celou živou a zemřelou rodinu.

NE: – Svátek Proměnění Páně – 7:45 Za rodiče Nožičkovy a Tomanovy, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 9:15 Za farnost.

*****

Poděkování všem, kdo jste se postarali o úklid kostela uplynulý týden, také vám, skupině z Černé, na kterou připadá služba v tomto týdnu.

Poutní cesty a zájezdy jsou součástí nejen křesťanské víry. Připomínají nám, že jsme na cestě. Že u Boha je počátek a cíl naší pozemské pouti. Že Ježíš, Boží syn je cestou, která vede k Bohu. Jsou pozváním, abychom šli za Kristem jako jeho Matka Panna Maria. Jsou-li poutě správně konány, přinášejí věřícím duchovní užitek a prohlubují jejich vzájemné společenství. Žehnání poutníkům na počátku poutě i v závěru, pomáhá vtisknout správné vnitřní zaměření. Blíží se pouť v Netíně, kterou mnozí navštívíte, v různý čas i různým způsobem. Co kdyby pěší poutníci, kteří vychází z Měřína, přijali pozvání k požehnání na cestu, které je v kostele, v závěru mše svaté? Pak se sochou Panny Marie vyšli z kostela a vydali se na cestu.

Program a doprovodný program Netínské poutě sledujme na plakátech. Milost Boha, který nás zve na cestu spásy, který nám žehná, ať je s vámi.

Světové setkání mládeže v Portugalském Lisabonu.

SLEDUJEME

NASLOUCHÁME

PŘEMÝŠLÍME

MODLÍME

Maria se mohla po zvěstování soustředit na sebe, na obavy a úzkosti vyplývající z jejího nového stavu. Ne, namísto toho zcela důvěřuje Bohu. Myslí spíše na Alžbětu. Vstává a vychází na sluneční světlo, kde je život a pohyb. Přes šokující andělovo oznámení, které způsobilo „zemětřesení“ v jejích plánech, se mladá dívka nenechá ochromit, protože v ní je Ježíš, síla vzkříšení. Nosí již v sobě obětovaného, ale stále živého Beránka. Vstane a vydá se na cestu, protože má jistotu, že Boží plány jsou ten nejlepší možný projekt pro její život. Maria se stává Božím chrámem, obrazem církve putující, církve, která vychází a dává se do služby, církve coby nositelky dobré zvěsti! /Papež František ke světovému dni/