aktuality od 2.7. do 9.7.2023

2 Čvc

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 2.7. do 9.7. 2023

NE: – 13. neděle v mezidobí – 9:15 Za Františka Pokorného, nemocnou osobu, dvoje rodiče, živou a zemřelou přízeň.

PO:7:00 Na poděkování Pánu Bohu.

ÚT: – sv. Prokopa – 7:00 Za Annu a Karla Solařovy, za rodiny jejich dětí a duše v očistci -18:00 Pavlínov

ST: – Slavnost sv. Cyrila a Metoděje – 9:00 Za Martinu a Františka Zemanovy, živou a zemřelou rodinu Necidovu, Kotačkovu a duše v očistci.

ČT: – sv. Marie Goretti – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ: – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti osobní modlitba, příležitost k přijetí svátosti smíření – 18:00 Za Vladimíra Pytnera, manželku, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

SO: – 7:00 Za rodiče Hartmanovy, dceru Marii, 3 zetě, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci 11:00 Za novomanžele.

NE: – 14. neděle v mezidobí – 7:45 – Za dceru, syna a manžela Františka Padalíka, dvoje rodiče, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci 9:15 Za farnost.

*****

Účastí na mši svaté v den slavnosti sv. Cyrila a Metoděje, můžeme nejlépe projevit vděčnost za dar víry a liturgii ve srozumitelném jazyce. Zároveň přispíváme k naplnění slov: Nechť tvůj oltář nikdy neuhasne…

Poděkování všem, kdo jste připravili poutní slavnost, také vám, kdo jste na tuto slavnost připravili svou duši.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky na farnost. Celkem jste darovali 37 700 Kč. Dnešní sbírka je určena na podporu církevního školství.

Vstoupit do manželství se v našem kostele rozhodli: Vít Mejzlík z Uhřínova a Kateřina Rozmarinova z Blízkova. Kdo by věděl o nějaké překážce, která by bránila v uzavření zamýšleného manželství, ať to oznámí knězi.

Ochraň své stádo, k němuž jsi mě poslal

Přiblížila se hodina, kdy se Cyrilovi mělo dostat pokoje a kdy měl být přenesen do věčného života. Tu pozdvihl své ruce k Bohu a v slzách se modlil: »Hospodine, můj Bože, ty, který jsi všechny kůry andělské i síly netělesné utvořil, nebe sklenul a zemi založil a vše, co jest, z nebytí v bytí přivedl, ty, který vždycky a všude nasloucháš těm, kdo činí tvou vůli, kdo se tě bojí a zachovávají tvá přikázání, vyslyš mou modlitbu a ochraň své věrné stádo, jemuž jsi mne, svého neužitečného a nehodného služebníka, postavil do čela.

Ty, který všechny zbavuješ všeliké bezbožné a pohanské zloby těch, kdo rouhavě mluví proti tobě, dej, ať se tvá církev hojně rozroste, spoj všechny vjedno, učiň je lidem vyvoleným, ať jsou jedné mysli v tvé pravé víře a správném vyznání a vdechni jim do srdce slovo svého učení. Je to jistě tvůj dar, žes nás nehodné přijal za hlasatele evangelia svého Krista.
Odevzdávám ti jakožto tvé ty, které jsi mi svěřil: usilují o dobré skutky a konají, co je ti milé. Spravuj je svou mocnou pravicí, vezmi je pod ochranu svých křídel, ať všichni chválí a oslavují tvé jméno, Otče i Synu i Duchu svatý, navěky. Amen.

Potom všechny políbil svatým políbením a řekl: »Veleben buď Hospodin, že nás nevydal za kořist zubům našich neviditelných nepřátel: léčka se přetrhla a on nás vysvobodil z jejich zkázy. A po těch slovech zesnul v Pánu ve svých dvaačtyřiceti letech.

Přejeme požehnaný čas prázdnin a dovolených