aktuality od 18.6. do 25.6.2023

18 Čvn

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 18. 6. do 25. 6. 2023

NE: – 11. neděle v mezidobí – 7:45 – Za Jana Peterku, rodiče Mrázovy, rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 9:15 Za farnost.

PO: sv. Jan Nepomuk Neuman 7:00 Za Otakara a Libuši Salašovy, jejich syna Otakara a zemřelé děti v rodině.

ÚT: – 18:00 Meziříčko- 19:00 Blízkov.

ST: – sv. Alois Gonzaga – 18:00 Za Marii a Karla Peterkovy.

ČT: – bez společné bohoslužby 

PÁ: – sv. Josef Cafaso – 18:00 Za rodiče Šlechtickovy a Holubovy, živou a zemřelou rodinu.

SO: – Slavnost Narození sv. Jana Křtitele – 7:00 Za Boženu a Jana Zemanovy, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

NE: – Poutní slavnost Narození sv. Jana Křtitele – 7:45 za farnost – – 9:15 Za rodiče Pólovy, děti s rodinami a duše v očistci – 14:00 Te Deum a svátostné požehnání.

*****

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do úklidu kostela před poutní slavností. Kéž vám dobrý Bůh odplatí. Kéž odplatí vám všem, kdo jste na sebe vzali stálou službu pro chrám, farnost, církev, Boží království.

Je přirozené, že se staráme o to, abychom měli naše domovy čisté. Je dobře, abychom měli čistý i náš chrám, aby i naše srdce čistotou jen zářila. Kamennou stavbu, ve které je svatostánek i naše srdce si Bůh vyvolil za místo svého přebývání.  

Poděkování všem, kdo se chystáte slavit pouť s čistým srdcem. Příležitost k přijetí svátosti smíření je před každou mši svatou, ve středu i po mši svaté do 19:30.

Poděkování všem, kdo jste odevzdali lístky se jmény k ustanovení pastorační rady.

Poděkování všem, kdo jste dnes přispěli do sbírky na farnost. Také sbírka o poutní slavnosti bude na stejný účel.

Poděkování všem, kdo jste přišli zakončit školní rok bohoslužbou. 

Poutě a putování: 2.7. Pohořílky – kaple svatého Cyrila a Metoděje, věrozvěstů, 16.7. Otín – kaple Panny Marie Karmelské, 14.-16.7. Pěší putování do Kostelního Vydří, 23.7. Jersín – kaple svaté Anny, slavíme světový den seniorů. 13.7. Netín – kostel Panny Marie Nanebevzaté. 19.8. – žehnání opravené kaple v Chlumku.

V tyto dny se těšíme z naplnění výzvy Pána Ježíše „Proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň.“ Těšíme se z toho, že srdce některých byla pro tuto výzvu otevřená. Včera přijal v brněnské katedrále kněžské svěcení Tomáš Zámečník z farnosti Brno Bystrc. Primiční mši svatou bude slavit v sobotu odpoledne na brněnském výstavišti. K jáhenské službě byli posvěceni dva – Lukáš Janoušek a Milan Pazdera, jeden bude ještě na počátku příštího měsíce. Doprovázejme je svými modlitbami.  

Adoptuj si kněze, tak zněla výzva nedávno zveřejněná.  Dnes v naší diecézi není kněze, za kterého by se někdo nemodlil. Děkujme. Do skupiny těch, kteří doprovází kněze modlitbou, se můžeme přidat. Informace na nástěnce pod věží.

Svět není zlý proto, že by ho Bůh opustil
Přišel za opatem člověk a stěžoval si: „Svět je plný nespravedlnosti a zloby. Proč s tím Bůh něco neudělá? Záleží mu na nás ještě?“ Opat na to pokýval hlavou a pravil: „Bůh má připravené uzdravení, znovuzrození, povzbuzení a osvobození od zla, ale schází mu apoštolové, kteří by tyto jeho dary přinesli těm, kdo je potřebují. Svět není zlý proto, že by ho Bůh opustil, ale proto, že my jsme opustili Boha. A dokud se k němu nevrátíme, budeme všichni strádat.“