aktuality od 4.6. do 11.6.2023

4 Čvn

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 4. 6. do 11. 6. 2023

NE – Slavnost Nejsvětější Trojice – První svaté přijímání dětí – 9:15 – Za rodinu Škodovu, Vyskočilovu, Simonidesovu a Boží ochranu pro celou rodinu – 18:00 Modlitba chvály

POsv. Bonifáce 7:00 Za rodinu Svobodovu, Požárovu, Smejkalovu, Královu.

ÚT – sv. Norberta – 7:00 Za Jana Růžičku – 19:00 Pavlínov.

ST – 18:00 Za rodinu Oulehlovu, Kafkovu, živou a zemřelou přízeň.

ČT- 17:00 Modlitby matek 17:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ – sv. Efrém Syrský – 18:00 Za Petra a Boženu Foltinovy, rodiče sourozence, živou a zemřelou rodinu.

SO – 7:00 Za Františka Klímu, dvoje rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci 14:00 křestní slavnost.

NE – Slavnost Těla a Krve Páně – 9:00 – Za Karla Lázničku, živou a zemřelou rodinu Lázničkovu, Pacalovu a Necidovu – 11:30 Poutní slavnost v Černé.

*****

Poděkování za dary do sbírky minulou neděli, která byla určena na charitní činnost církve. Celkem jste darovali 18 540 Kč.

O čistotu kostela v následujícím týdnu pečuje skupina Měřín 3.

Generální úklid kostela před poutní slavností bude v pondělí 12. června od 16. hodiny. Jedná se o větší úklid, je třeba umýt i okna za hlavním oltářem. Prosím muže i ženy, aby přišli.

Měsíc červen je zasvěcen úctě Božského Srdce. Uctívejme Ježíšovo srdce zvláště v našich rodinách, domovech. Způsobů je více. Můžeme se modlit litanie, které nám odhalují život Ježíšova srdce, můžeme si vybrat jednu invokaci, popřemýšlet o ní a žít z pohledu této invokace…   

Slavnost Těla a Krve Páně budeme slavit příští neděli. Chtějme se této slavnosti účastnit jako farní rodina. Vhodnou oslavou by bylo, kdybychom přistoupili ke svatému přijímání. Pozor na začátek mše svaté. Maminky prosím, aby vypravily děti za družičky i mládence. Pokud děti vhodnému oblečení odrostly, přijďte do Ježíšovy blízkosti i v jiném svátečním oblečení. 

 Ustanovení pastorační rady: V každé farnosti působí dva poradní sbory, které se spolu s knězem podílí na životě farnosti, ať v oblasti ekonomické, tak pastorační činnosti. Ve farnosti již dlouhodobě ekonomickou rada působí. Ustanovení pastorační rady nás čeká. Pastorační rada se zabývá otázkou, jak dnes v tomto prostředí žít jako křesťané, jakým způsobem žít a hlásat evangelium, jaké prostředky a způsoby je možné využít. Pastorační rada by měla být tvořena z lidí jednotlivých generací, vhodné je i zastoupení jednotlivých obcí farnosti. Prosím, abyste na kolenou nad jmény přemýšleli.

Prosím, abyste do 18. června odevzdali vaše návrhy, a to v sakristii nebo do košíčku na stolcích u vchodu. Napsat můžete až tři jména. Ke jménu napište obec a přibližný věk. Z navržených bude vybráno sedm jmen s největším počtem hlasů a jmenovaní budou osloveni, zda tuto službu přijímají.

První svaté přijímání dětí je velká rodinná slavnost, ale také je slavností i příležitostí pro celou farnost.Chtějme i nadále pokračovat v duchovní podpoře dětí, ale i rodin. Modleme se také za ty, kdo přistoupily již dříve. Modleme se za lásku ke svátostnému Kristu.

Přejeme a vyprošujeme požehnaný čas!

Kristův pokoj ať naplní naše srdce.