aktuality od 16.10. do 23.10.2022

15 Říj

NE – 29. neděle v mezidobí – 7:45 – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu a otce Františka 9:15 Za farnost. 18:00 – Modlitba chvály.

PO sv. Ignác z Antiochie 7:00 – Za rodinu Musilovu, syna dceru, manžela, dvoje rodiče a duše v očistci.

ÚT – Svátek sv. Lukáše, evangelisty.

ST – sv. Izák a druhové, sv. Pavel od kříže 18:00 Bohoslužba slova s podáváním sv. přijímání.

ČT – 17:00 – Modlitby matek starší skupina 17:30 – Modlitba růžence.

PÁ – bl. Karel Rakouský 18:00 – Za zemřelého manžela, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.  

SO – sv. Jana Pavla II., papeže 7:00 – Za zemřelé rodiče Blažkovy, celou přízeň, Julii Procházkovu a Anastázii Fialovu 11:00 – Za novomanžele.

NE – 30. neděle v mezidobí – 7:45 – Za farnost 9:15 – Za Karla Lázničku, živou a zemřelou rodinu Lázničkovu, Pacalovu a duše v očistci.

*****

Sbírka dnešní neděleje na farnost, sbírka příští neděle je na misie. 

Úklid kostela zajišťuje skupina Nová Zhoř a Dědkov.

Kalendáře na příští rok je možné zakoupit v sakristii. Cena je 70 Kč za kus.

Na stolku u vchodu do kostela je k dispozici časopis Immaculáta.

V pátek je mše sv. se zaměřením pro děti.

V měsíci říjnu slavíme: Celý říjen je měsícem růžencovým, ale také misijním. Misijní neděli budeme slavit 23. října. Výročí posvěcení našeho kostela slavíme 25. října, Hubertskou slavnost budeme slavit v neděli 30. října.

Oslava sv. Martina v Pavlínově bude 12. listopadu od 15:00 h.

Předvánoční jarmark bude tradičně třetí adventní neděli dopoledne. Přemýšlejte, co byste mohli nabídnout. Nabídněte. 

Světový den modliteb za misie – 23. října 2022

Vánoční koncert připravujeme na 29. prosince večer. Představí se koledníci z Dolních Bojanovic. Zazní známé i méně známé koledy a vánoční skladby, doprovázené varhanami, kytarami cimbálem, houslemi… Předprodej začne od počátku prosince.

Misijní činnost

Do kláštera přijali starého kněze, který občas vypomáhal slavením mše svaté. I když to byla užitečná pomoc, přišel jednoho dne sakristián za opatem se stížností: „Představte si, Otče, že ten kněz místo úmyslu, který si lidé domluvili, slouží mše jen na úmysl za obrácení hříšníků. Můžete mu domluvit, aby to nedělal?“ Opat pokýval hlavou a vypravil se za starcem, aby zjistil, co ho k tomu vede. Našel ho a zeptal se: „Otče, říkali mi, že sloužíte mše jen za obrácení hříšníků. Proč nepřijímáte intence i na jiné důležité úmysly? Třeba za hladové, nezaměstnané, bezdomovce či nemocné?“ Kněz se na opata podíval a pravil: „Až umřeme, nebudeme mít na věčnosti největší radost z toho, že jsme se na zemi dobře najedli, napili, měli pěknou práci, krásný dům či užili zdraví. To už nám bude jedno. Radovat se budeme z toho, že se naši rodiče, děti, přátelé, a dokonce i nepřátelé, díky našim přímluvám obrátili a dosáhli spásy. Dokud jsem žil ve světě, prosil jsem za všechny potřeby světa. Ale nyní, když stojím před branou věčnosti, která se může každou chvíli otevřít, prosím jen za to, co mi připadá ze všeho nejdůležitější.