aktuality od 2.10. do 9.10.2022

1 Říj

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 25. 9. DO 2. 10. 2022

NE – 27. neděle v mezidobí – 7:45 – Za Jiřího Zahradníčka a dvoje rodiče 9:15 Za farnost.

PO 7:00 – Na úmysl dárce

ÚT – sv. František z Assisi 7:00 – Za rodiče Simonidesovy, dvoje rodiče a duše v očistci 18:00 – Pavlínov.

ST – sv. Faustiny Kovalské 18:00 Za Ludvika Vidláka, manželku a Annu Vidlákovu a duše v očistci. Příležitost k svátosti smíření od 17:00 do 17:50 a po mši svaté do 19:30 h.

ČT – 17:00 – Modlitby matek starší skupina 17:30 – Modlitba růžence.

PÁ – Panny Marie Růžencové 17:00 výstav Nejsvětější svátosti 17:30 společná modlitba sv. růžence 18:00 – Za zemřelého Františka Jašu, celou živou a zemřelou rodinu.

SO – 7:00 – Za rodinu Bočánkovu 11:00 Za novomanžele.

NE – 28. neděle v mezidobí – 7:45 – Za Františka Doležala, sestru, za manželku, dvoje rodiče, zemřelé příbuzné a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje 9:15 Za farnost.

*****

Co kdybychom… Pokud ano, dejte vědět! Začal měsíc říjen, zasvěcený Panně Marii Růžencové. Svátek Panny Marie Růžencové připadá na 7. říjen, výročí rozhodujícího vítězství spojeného křesťanského vojska roku 1571 v námořní Bitvě u Lepanta, které v ní nedaleko západního břehu Řecka porazilo otomanské loďstvo. V minulosti tato památka občas nesla též titul Panna Maria Vítězná. Vítězství je připisováno modlitbě svatého růžence, ke které vybízel papež, a kterou se před bitvou vroucně modlil křesťanský lid.

Svátek Panny Marie růžencové nás vede k tomu, abychom také i my, v našich rodinách, naší farnosti, spojili síly k modlitbě. Chceme modlitbou sv. růžence, nebo jeho části chránit naše rodiny, farnost, zem před útoky zlého.  

Nejúčinnější zbraní proti Zlému je modlitba růžence, půst a pokání. Co kdybychom se pro tento způsob rozhodli na celý měsíc? Vás, kteří se pravidelně růženec modlíte, popřípadě desátek, prosím, abyste se během října modlili na stejný úmysl. Vás, kteří se pravidelně tuto modlitbu nemodlíte prosím, modlete se s námi po celý měsíc. Úmysl: Za ochranu proti Zlému, který ohrožuje dílo spásy, které v nás Bůh koná, který působí ve světě války, chaos, zmatky, rozsévá lež. Modleme se za pokoj ve světě, ukončení válečných konfliktů. I tímto způsobem můžeme zakusit sílu modlitby, kterou s vírou konáme. Prosím, dejte o sobě vědět, že jste tuto pozvánku přijali.    

Zpravidla se schovává na kůru. Že tam je poznáme podle zvuku varhanních píšťal a silného hlasu. Nebývá tam sám. Oběma přejeme Boží požehnání ke společnému životu, do kterého vstoupí příští sobotu v 11 h. v našem kostele.    

Úklid kostela zajišťuje skupina Měřín 4.

Modlitby chvály budou v tomto měsíci 16. října v 18 hodin.

Mše svaté zaměřené pro děti: každou první neděli v měsíci, v 9:15 h., také každý pátek mše svatá v 18 hodin. Tyto mše svaté nejsou určeny jen pro děti, které mají v daném školním roce přistoupit k prvnímu sv. přijímání, ale pro všechny.

V měsíci říjnu slavíme: Celý říjen je měsícem růžencovým, ale také misijním. Misijní neděli budeme slavit 23. října. Výročí posvěcení našeho kostela slavíme 25. října, Hubertskou slavnost budeme slavit v neděli 30. října.

Požehnaný čas svátečního dne. Radost z Hospodina, ať je vaše síla.