Nový školní rok

27 Srp

Do nového školního roku

Ježíš uviděl Natanaela, jak k němu přichází, a řekl o něm: „To je pravý Izraelita, v kterém není lsti.“ Natanael se ho zeptal: „Odkud mě znáš?“ Ježíš mu odpověděl: „Viděl jsem tě dříve, než tě Filip zavolal, když jsi byl pod fíkovníkem.“ Natanael mu na to řekl: „Mistře, ty jsi Boží syn, ty jsi král Izraele!“ Ježíš mu odpověděl: „Proto věříš, že jsem ti řekl: `Viděl jsem tě pod fíkovníkem‘? Uvidíš ještě větší věci.“ A dodal: „Amen, amen, pravím vám: Uvidíte nebe otevřené a Boží anděly vystupovat a sestupovat na Syna člověka.“

Odkud mě znáš? Bůh ví, kdo je ten člověk pod fíkovníkem, u počítače, u televize, v kuchyni, ve škole, továrně… On umí vyzvednout i to, co je v tobě skryté a na čem se dá stavět. Každému říká: Když se staneš mým učedníkem, uvidíš ještě větší věci. “. Ježíš nemluvil o andělech jako o rozkošných, třpytivých nebo půvabných dekoracích, ale mluvil o Božích poslech, kteří vydávají svědectví o Kristu.

Co chceme, aby naše děti viděly?

Nejlepší učitel je ten, který ti ukáže kam se dívat, ale nepoví, co máš vidět. „Pojď za mnou a uvidíš ještě větší věci: praví Pán.