aktuality v týdnu od 3.7. do 10.7.2022

3 Čvc

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 3. 7. DO 10. 7. 2022

NE – 14. neděle v mezidobí 9:15 – Za dožití se požehnaného věku a zemřelého manžela Františka.

PO Sv. Prokopa, národního patrona 14:00 – Pohřeb pana Josefa Klímu z Blízkova 18:00 Pavlínov.  

ÚT – Slavnost sv. Cyrila a Metoděje, věrozvěstů 9:00 – Za Marii Cejnkovu, bratra Karla, rodiče, živou a zemřelou přízeň

ST – sv. Marie Goretti, Mše svatá není.

ČT – 18:00 – Za rodiče Hartmanovy, dcero Marii, 3 zetě, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

PÁ – 18:00 – Za dceru, syna, manžela Františka Padalíka, 2 rodiče, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

SO – Památka Panny Marie 7:00 – Za Marcelu a Františka Zemanovy, živou a zemřelou rodinu Kotačkovu, Necidovu a duše v očistci.

NE – 15. neděle v mezidobí 7:45 Za Vladimíra Pytnera, manželku, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci. 9:15 – Za farnost.

Poděkování za finanční dary do sbírky minulou neděli. Celkem jste darovali 38 800 Kč. Dnešní sbírka je určena na bohoslovce.

Poděkování rodičům, že jste spolu s dětmi zakončili školní rok, dětem, že jste přišly i přistoupili ke svátosti smíření. Přejeme radostné prázdniny s čistým srdcem. Poděkování všem, kdo uspořádali setkání na farní zahradě.

Poděkování všem, za společné slavení děkovné mše svaté za dar kněžského povolání z naší farnosti i v celé naší zemi. Pán dává vzejít novým kněžským povoláním i v dnešní době, kdy vnímáme jejich nedostatek. Možná přesněji nedostatek odpovědí na Boží volání. Pán nás volá, abychom se vážně tímto nedostatkem zabývali. Je potřebné, abychom měli v srdci touhu po nových kněžských i řeholních povoláních. Je potřebné, aby nová povolání byla prioritním tématem i v rodinách.  

O čistotu kostela se v tomto týdnu stará skupina Měřín 4.

Nabídka kříže. U vchodu do kostela je vystaven kříž. Pokud se vám líbí, pokud chcete kříž někomu darovat, Je možné si ho objednat. Napište se na přiložený papír, popřípadě si kříž objednejte v sakristii.  

Celostátní setkání mládeže v Hradci Králové se uskuteční od 9. do 14. srpna. Bližší informace na plakátě pod věží a u kněze. Mladým velmi doporučuji. Rodiče, povzbuďte k účasti. Tato setkání jsou důležitým krokem při formování života mladých. Dávají možnost zakusit víru spolu s vrstevníky. 

Mons. Jan Graubner se stal 37. pražským arcibiskupem, metropolitou a primasem českým.

Arcibiskup se v homilii zamýšlel se nad rolí, kterou má dnes: „Někteří se ptáte, jakou mám představu o své biskupské službě, jakou mám vizi. Mohu říci, že spolu se svými spolupracovníky a s vámi se všemi, kdo jste ochotní se zapojit, chci být stále zahleděný do krásy Božího města, chci se dívat na Boží plány tohoto města a realisticky hodnotit současný stav stavby církve na kousku staveniště, kterým je naše diecéze. Její základy u nás jako zkušený stavitel kdysi kladl svatý Metoděj a po něm svatý Wolfgang, do jehož diecéze tehdy Praha patřila, svatý Vojtěch, první pražský biskup české krve, a mnozí další. V posvátné úctě k dílu našich předků, které nás zavazuje, musíme budovat svůj díl stavby.“ /zdroj: cirkev.cz/