aktuality od 24.4. do 1.5.2022

24 Dub

Bohoslužby v týdnu od 24. 4. do 1. 5. 2022

2. neděle velikonoční – Neděle Božího milosrdenství – 7:45 – Za rodinu Matějíčkovu, Hammerovu a Švandovu 9:15 – Na poděkování za přijatá dobrodiní a za dvoje rodiče.

PO – Svátek sv. Marka – 7:00 – Za Bohuslava Zachu, 2 rodiče, sourozence a duše v očistci.

ÚT – 7:00 – Za farnost 17:00 – Modlitby matek mladší skupina 18:00 – Černá.

ST – 18:00 – Za Miladu Motyčkovu, živou a zemřelou rodinu Motyčkovu, Kubišovu a Veselých a za Karla Zadražila.

ČT – 18:00 – Modlitba sv. růžence 18:30 – Modlitby matek starší skupina.

PÁ – 18:00 – Za rodiče Simonidesovy, 2 rodiče a duše v očistci.

SO – 11:00 – Za novomanžele 14:00 Pohřeb paní Anežky Čermákové z Měřína

3. neděle velikonoční – 7:45 – Za Marii Vidlákovu, manžela, živou a zemřelou rodinu Vidlákovu 9:15 – Za rodiče Čermákovy, Necidovy, manžele Paikovy a Bertu Dujčíkovu. 

******

Poděkování všem, kdo jste jakýmkoliv způsobem pomohli přichystat oslavu Zmrtvýchvstání Krista. Poděkování také všem, kdo jste zajišťovali hladký průběh poutě Nový Jeruzalém. Také vám, kdo jste se účastni společné modlitby za naše rodiny, nová povolání, mír ve světě, obrácení hříšníků.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do velikonoční sbírky určené pro farnost. Celkem jste darovali 71 010 Kč.

Farnost převzala štafetu modliteb Nového Jeruzaléma. Jedná se o denní modlitbu svatého růžence v kostele nebo u putovního obrazu Panny Marie. Prosím, aby si jednotlivé obce vyzvedly obraz v kostele.

Úklid kostela: v posledním čase došlo ke sloučení některých obcí, proto je mírně pozměněné pořadí. V týdnu, který je před námi zajišťuje úklid Meziříčko.

Vstoupit do manželství v našem kostele se rozhodli: Ladislav Dufek, bydl. Žďár n/S a Petra Pólová, bydl. Měřín. Kdo by věděl o nějaké překážce, která by uzavření bránila, ať to oznámí na faře.

Svědectví sestry Faustyny: „Dnes mi Pán řekl: Dceru, přistupuješ-li ke svaté zpovědi, k tomuto zdroji mého milosrdenství, vždy na tvou duši stékají moje krev a voda, které vytryskly z mého srdce a zušlechťují tvou duši. Vždy, když přicházíš ke svaté zpovědi, celá se ponoř do mého milosrdenství s velikou důvěrou, abych na tvou duši mohl vylít hojnost své milosti. Když se přicházíš vyzpovídat, buď si vědoma, že to já sám na tebe čekám ve zpovědnici. Zahaluji svou přítomnost osobou kněze, ale sám působím v duši. Zde se setkává ubohost duše s Bohem milosrdenstvím. Řekni duším, že z tohoto zdroje milosrdenství duše čerpají milost pouze nádobou důvěry. Bude-li jejich důvěra veliká, má štědrost je bez hranic. Prameny mé milosti zaplavují pokorné duše. Pyšní jsou stále v chudobě a bídě, neboť moje milost se od nich odklání k duším pokorným. /Deníček 1602/ 

Jednou jsem velice toužila přistoupit ke svatému přijímání, ale měla jsem jistou pochybnost a nepřistoupila jsem. Strašně jsem pro to trpěla. Zdálo se mi, že mi srdce pukne bolestí. Když jsem se dala do práce, plná hořkosti v srdci, stanul náhle u mě Ježíš a řekl mi: „Má dcero, svaté přijímání vynechávej jedině tehdy, když dobře víš, žes těžce pochybila, kromě toho ať ti žádné pochybnosti nezabraňují, aby ses se mnou spojovala v mém tajemství lásky. Tvé malé chybičky se ztratí v mé lásce jako stéblo slámy hozené do sálajícího ohně. Věz, že mi působíš velký smutek, když mě ve svatém přijímání opouštíš.“